Dünya

Çin’de 6,6 büyüklüğünde deprem: 47 ölü

0

Şinhua ajansı, merkez üssü eyalet başkenti Lancou’ya yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Dinşi kenti olan sarsıntıda 47 kişinin öldüğünü ve 270 kişinin yaralandığını duyurdu.

Şinhua ajansı depremin, sabah saat 07.45 sularında meydana geldiğini, Minşien ve Cangşien yerleşim bölgelerini etkilediğini duyurdu. Depremin merkez üssünün yerin 20 kilometre altında olduğu belirtildi.
Çin’in resmi Şinhua ajansının haberine göre, merkez üssü eyaletin başkenti Lancou’ya yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Dinşi kenti olan sarsıntıda, bölgedeki köy ve kasabalarda 270 kişinin yaralandığını duyurdu.
Gansu eyaleti 26 milyonluk nüfusuyla Çin’in en az nüfusa sahip bölgelerinden. Depremin merkez üssünün eyaletin dağlık ve küçük köylerinin bulunduğu kırsal alanda olduğu ifade ediliyor.
Bölgeye 120 kişilik arama kurtarma ekibinin sevkedildiği ancak yollardaki heyelan nedeniyle dağlık alanlara ulaşımda güçlük çekildiği belirtiliyor.
Bölgede Minşien, Çangşien, Maçüen ve Sızu başta olmak üzere birçok yerleşim yeri ile iletişimin güçlükle sağlandığı, elektrik kesintisi olduğu ve sıklıkla toprak kayması vakalarının meydana geldiği aktarılıyor.
Yetkililer, afet bölgesine arama-kurtarma ve tıbbi yardım ekiplerinin ulaştığını ve çalışmalarına başladığını açıkladı. Sarsıntının komşu eyalet Şaanşi’nin başkenti Şian’dan da hissedildiği ifade edildi.
Çin’de son yılların en büyük depremi güneybatıdaki Sıçuan eyaletinde meydana gelmiş ve 7,9’luk sarsıntının ardından 90 bin kişi hayatını kaybetmiş ya da kaybolmuştu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.