Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Çilingirlere muafiyet yok: Kapıda kalmamaya özen gösterin

0

17 Mayıs’a kadar devam edecek olan tam kapanma sürecinde İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede, çilingirlere sokağa çıkma yasağından muafiyet verilmedi.

Çilingirler, kapıda kalan kişilerin taleplerine geçici olarak aldıkları belgeler sayesinde yanıt verebiliyor.

Genelgeye göre, 95.29.04 sayılı NACE kodları eklenmezse de 7 Mayıs’tan sonra sokağa çıkamayacaklar.

‘Anahtarcı bulmakta güçlük çekildi’

ANKA‘da yer alan habere göre, Ankara Anahtarcılar Kilitçiler ve Çilingirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Hazinedar, kapanma sürecinde insanların anahtarcı bulmakta güçlük çektiklerini ifade etti:

Anahtarını evde unutan ya da kilidi arızalanan kişiler bu süreçte anahtarcı bulmakta güçlük çekti. Polisinden askerine birçok kişi tam kapanma döneminde kapıda kalabilir. Kamuda çalışan personel evinden çıkarken anahtarını içeride unutabiliyor, kilidi arızalanabiliyor.”

‘Kapıda kalmamaya özen gösterilsin’

Ahmet Hazinedar, NACE kodları olmadığı için e-Devlet’ten muafiyet belgesi alamadıklarını ifade etti. Hazinedar, “Vatandaşın mağduriyetine cevap veremiyoruz. Ya arka sokaklardan vatandaşa ulaşacağız ya da vatandaş 155’i arayıp yardım isteyecek” dedi.

Hazinedar, 7 Mayıs’tan sonra hizmet veremeyebileceklerini hatırlatarak, “7 Mayıs en son gün. 7 Mayıs’tan sonra vatandaşımız kapıda kalmamaya özen göstersin, anahtarcı bulamayabilir” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.