ManşetSivil Toplum

Çiftlik Bank’ın sahibi Mehmet Aydın’ın eşi dolandırıcılığın tüm detaylarını anlattı

0

Çiftlik Bank’ın sahibi 27 yaşındaki yazılımcı Mehmet Aydın’ın “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla tutuklanan eşi Sıla Aydın, sistemle ilgili tüm detayları ifadesinde anlattı.

Sıla Aydın, sisteme ilk parayı 16 yaşında bir çocuğun yatırdığını ve Mehmet Aydın’ın da paraları günü birlik yediğini söyledi.

Sıla Aydın‘ın ifadesinden özetler:

“İlk parayı 16 yaşında bir çocuk yatırdı”

“Benim tanıdığım dönemde maddi durumu çok iyi değildi. 2016 yılının Ağustos ayında Mehmet’ten duyduğum kadarıyla bir yazılım programcısı ismini bilmediğim bir arkadaşına Çiftlik Bank’ı kurdurduğunu biliyorum. Mehmet’in bana anlattığına göre oyunun ilk kurulduğu andan itibaren oyuncular yatırım yapmaya başlamışlar. Hatta ilk yaptırımı 16 yaşında bir kişi 4 bin lira ile yapmış. O dönemde şirket olmadığı için paralar Mehmet’in şahsi hesaplarına yatıyordu.”

“Günlük 20-30 bin arası geliyordu”

“Daha sonra beklemediği şekilde yatırımlar yapılmaya başladı. Ben de bunlara bizzat şahit oldum, Günlük 20 bin, 30 bin arası paralar geliyordu. Oyun ilk kurulduğunda da oyuncuların sanal olarak aldıkları hayvanları gerçekte alınıp çiftlikte değerlendirilerek kâr payı verileceği taahhüt ediliyordu. Ancak ortada henüz ne bir çiftlik ne bir hayvan vardı. Mehmet ilk zamanlar kazandığı paraları günü birlik yiyordu. Hayvan almak gibi bir amacı da yoktu. İki ay kadar böyle devam etti.”

“Önce gelenin parasını sonrakine…”

“Bursa’da ofis olarak iki katlı bir yer kiraladı. Bursa’nın köylerinden fason olarak sucuk, bal, peynir ve tereyağı yaptırıyordu. Bunları Çiftlik Bank üretimi diyerek şarküteri de satıyordu. Oyunculara da bu arada para veriyordu. Ancak bu sistem sonradan katılanın parasını eskiden katılana vermek şeklinde oluyordu. Sistem bu şekilde işliyordu.”

Daha önce de binlerce kişiden topladığı paralarla ortadan kaybolan Çiftlik Bank’ın sahibi Mehmet Aydın’ın eşi Sıla Soysal’ın dışında şirketin yönetim kurulu üyesi Cemal Çolak  ve Sakarya’da Taraklı Kaymakamlığı’nın, Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisi’nin usulsüz faaliyet yürütüldüğü şikayeti üzerine Geyve başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında H.T. ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tutuklandı.

Haber alınamayan Mehmet Aydın, eşinin iddiasına göre Uruguay’a kaçtı.

Çiftlik Bank oyunu üzerinden kazanç nasıl sağlandı?

KKTC merkezli Çiftlik Bank’a yaklaşık 500 bin kişinin para yatırdığı iddia ediliyor.

Çiftlik Bank, bir yıldan uzun süredir internet üzerinden oynanan bir oyun. Oyunda, gerçek parayla tavuklar ve büyükbaş hayvanlar satın alınıyor, bu hayvanların her gün size para kazandırdığı iddia ediliyor.

Tanıtımlarda, Çiftlik Bank’ın bir yılda 1’e 3 verdiği öne sürülüyor.

Ancak daha çok para kazanmanız için daha çok gerçek parayla yatırım yapmanız gerekiyor.

Oyuna en az 20 lirayla giriş yapılıyor.

Örneğin “15 altınlık” bir “Manisa tavuğu” 15 liraya “alınıyor”, her gün 10 kuruş “kazandırıyor”.

Bilişim uzmanları bunun yeni bir “saadet zinciri”olduğunu vurguluyor.

Mehmet Aydın yatırım yapan üyelerine seslenerek, “Çıkan dedikodulara kulak vermediğiniz için sizleri alkışlamak istiyorum. Türkiye’de tarım ve hayvancılığın tekrar eski haline gelmesini istemeyen, bizim dışa bağımlı halimizi sürdürmek isteyenler Kudüs’ü başkent ilan eden aynı kişilerdir” demişti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yüksek kar payı vaadiyle internet sitesine paralı üye toplayan Çiftlik Bank hakkında geçtiğimiz Aralık ayında suç duyurusunda bulunmuştu.

“Paraları eziyor musun?”

Filmlere konu olacak öyküsüyle bir anda gündeme gelen Mehmet Aydın’ın yurtdışından yayımladığı video tepkilere neden oldu.

Aydın, sosyal medyadan “Paraları eziyor musun?” diye soran bir kişiye paylaştığı video ile yanıt verdi.

Mehmet Aydın, çekmeceyi açarak 100’lük banknotlar halindeki dolar destelerini gösterdi.

Firari dolandırıcı, kameraya kolundaki altın saati de kameraya yaklaştırdı.

Beyazıt Öztürk’ün Çiftlik Bank reklamı kamuoyunda büyük tepki çekti

Televizyon sunucusu Beyazıt Öztürk’ün kendi programında Çiftlik Bank ve ürünlerinin reklamını yaptığı görüntüler ortaya çıktı.

Çiftlik Bank’ın resmi Twitter hesabından da paylaşılan reklam, “Bu akşam Çiftlik Bank’ın Beyaz Show’da sizlere SÜRPRİZİ var! Herkes ekran başına 23:30 da başlıyor! ÇiftlikBank Beyaz Show’da” sözleriyle duyurulmuştu.

Sosyal medyada bu görüntüleri paylaşan kullanıcılar ‘Beyaz da bunu yapıyorsa biz kime güvenelim?’ diye sordu.

 

(Birgün, Diken, Milliyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.