ManşetTürkiye

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın hakkındaki dosyaya kısıtlama kararı getirildi

0

Binlerce kişiyi mağdur eden Çiftlik Bank‘ın kurucusu Mehmet Aydın Brezilya’da kendi isteğiyle teslim olduktan sonra Türkiye’de yargılanması için ifade işlemleri devam ederken dosyayla ilgili kısıtlama kararı alındı.

Alınan bu karar kapsamında, taraf avukatlarının soruşturma dosyasını inceleme ve dosyada bulunan belgelerden örnek alma yetkisi kısıtlandı.

Talep kabul edildi

AA‘da yer alan habere göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü‘nde hala gözaltında bulunan Mehmet Aydın hakkında yürütülen savcılıktaki soruşturma dosyasına kısıtlama kararı istedi.

Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği ise talebi kabul etti. Böylece, Aydın hakkında yürütülen soruşturma dosyasına kısıtlama kararı getirilmiş oldu.

Yeni bir soruşturma açıldı

Çiftlik Bank’ın kurucusu hakkında 102 mağdurun şikayetçi olmasının ardından, yeni bir soruşturma dosyasının açıldığı bilgisine ulaşıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda da farklı illerden müştekilerin yaptığı şikayetlerin yetkisizlik kararıyla tek dosya üzerinden birleştirilerek yürütüldüğü kaydedildi.

Söz konusu soruşturma dosyasında da mağdurların uğradığı zararın tespit edilmesi için bilirkişi incelemesi yaptırıldığı ifade edildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.