KadınManşetTürkiye

Başak Cengiz’i katleden fail hakkında üç ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

0

Ataşehir‘de 11 Kasım’da hiç tanımadığı Başak Cengiz‘i samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz hakkında üç ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve yedi yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianame kabul edilirse Can Göktuğ Boz hakim karşısına çıkacak.

Soruşturma tamamlandı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mimar Başak Cengiz’in Can Göktuğ Boz tarafından katledilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

İddianamede tutuklu fail Can Göktuğ Boz hakkında “Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme”, “Silahla tehdit” ve “Yasak bıçaklar ve diğer aletleri vahim miktarda bulundurma” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Hazırlanan iddianame Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi‘ne gönderildi. İddianame kabul edilmesi durumunda fail Boz, hakim karşısına çıkacak.

Ne olmuştu?

Barbaros Mahallesi‘nde 11 Kasım’da akşam bir sitenin önünde yürüyen Başak Cengiz, bu sitede oturan Can Göktuğ Boz’un kılıçlı saldırısına uğramıştı.

Aynı sitede oturduğu öğrenilen Cengiz, vücudunun çeşitli yerlerinden ağır şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Olayın ardından gözaltına alınan sanık Can Göktuğ Boz, çıkarıldığı hakimlikçe “tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ve “silahla tehdit” suçlarından tutuklanmıştı.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.