ManşetTürkiye

Avukatı açıkladı: Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın Brezilya’da teslim oldu

0

Binlerce kişinin mağduriyetine sebep olan Çiftlik Bank‘ın kurucusu Mehmet Aydın‘ın kısa süre içinde bulunduğu ülkedeki Türkiye elçiliğine teslim olacağı yönündeki açıklamasının ardından, Brezilya Sao Paulo’da teslim olduğu açıklandı.

“Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın, kurduğu Çiftlik Bank’la binlerce kişiyi dolandırmış, ardından yurt dışına kaçmıştı. Aydın, kırmızı bültenle aranıyordu.

İşlemlere başlanıldı

Sözcü‘de yer alan habere göre, Mehmet Aydın’ın avukatı Şehmus Uluç, gazeteye yaptığı açıklamada konsoloslukla bağlantı kurduklarını ve Aydın’ın Türkiye’ye iadesi için resmi işlemlere başlanıldığını ifade etti.

‘Ben de mağdur oldum’

Dün avukatları Şehmus Uluç ve Fatih Kuş aracılığıyla Sözcü’ye bir video gönderen Mehmet Aydın, kendisinin de mağdur edildiğini ve kısa zamanda teslim olacağını kaydetmişti:

 Ben Mehmet Aydın. Bilindiği gibi Çiftlik Bank’ın kurucusu ve mucidiyim. Bu projeye başlarken hedefim oyun platformumuzu kullanan kişilerin hem oyun oynamaları, hem de şirketimizin reklam bütçesi için ayırdığı paradan faydalanmaları, ek bir gelir elde etmelerini sağlamaktı.

Hiçbir zaman kimseyi zarara uğratmak veya dolandırmak şeklinde düşüncem ve girişimim olmadı. Kurmuş olduğumuz oyun platformu sizler tarafından sevildi ve benimsendi. Biz de sizden aldığımız güç ile Türkiye’nin 81 ilinde bayilikler, et, süt, bal ve yumurta tesisleri yatırımları yaptık.

Ancak gelinen son süreçte şirketin çok fazla büyümesi, etrafındaki kötü niyetli insanların haksız kazançlar elde etmesi ve etmeye çalışmalarını, şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğimden sizler gibi ben de mağdur oldum.

Mağduriyetleri gidermek adına yurt dışında bulunduğum süre boyunca elimden geleni yaptım ancak hakkımda açılan soruşturma, kovuşturma ve yakalama kararları nedeniyle bir netice elde edemedim.

Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç şüphem yoktur.”

Interpol’ün en çok arananlar listesinde

1991 Bursa doğumlu Çiftlik Bank’ın kurucusunun, milyonlarca doları yurt dışına götürdüğü iddia edilmişti. Aydın, Interpol’ün en çok aranan listesine de girmişti.

KKTC merkezli Çiftlik Bank’a yaklaşık 500 bin kişinin para yatırdığı iddia ediliyor.

Çiftlik Bank, internet üzerinden oynanan bir oyun. Oyunda, gerçek parayla tavuklar ve büyükbaş hayvanlar satın alınıyor, bu hayvanların her gün size para kazandırdığı iddia ediliyor.

Tanıtımlarda, Çiftlik Bank’ın bir yılda 1’e 3 verdiği öne sürülüyor.

Ancak daha çok para kazanmanız için daha çok gerçek parayla yatırım yapmanız gerekiyor.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun raporuna göre, oyun aracılığıyla 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL toplandı. 62 bin 877 kişiye 393,3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan para da Kıbrıs’a ve Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.