Yeşeriyorum

Çiat basın açıklaması ve bebeğini düşüren anne

0

Yazımız bu hafta yine 2 konu hakkındaki başlıktan oluşuyor.

TMK Mağduru Çocuklar Yasası’nın çıkmasından sonra, Çocuklar İçin Adalet Çağrıcıları kendini kurulum ilkeleri gereği lağvetmişti. Bunun üzerine aralarından bir grup insanın önümüzdeki yaşanan süreci görmek için takip etme kararı almalarından sonra doğan bir hareketti ÇİAT, tıpkı ÇİAÇ gibi tam bağımsız, yönetimsiz , egosuz bir hareket olarak yoluna devam ediyor, kimsenin adı öne çıkmıyor, hareket tekelleşmiyor ve 11 aralıkta yani bu cumartesi Türkiye’nin değişik kentlerinde eş zamanlı basın açıklamaları yapılacak. Ne için Adalet için Ne için Mavi Gökyüzünün çocuklara ait olduğunu dillendirmek için. Ama burada Yeşil hareketten ısrarla seslendiğim ama nedense sesimi duymayan dostlara sitemim var, keşke çevreye olan duyarlılıklarını inatla hadi dememe rağmen yanıtlayarak bulundukları yerlerde basın açıklamaları yapabilselerdi, olmadı eyvallah. Ama bu süreci bizimle paylaşan Ankara İzmir Antep’teki diğer yerlerdeki dostlara,  Bu çocuklar her türlü istismardan uzak, kendi düşlerine devam edene kadar olayın peşini bırakmayacağız. İnsan olmak adına. Anne, baba olmak adına.

Gündem ki diğer bir olay ise, gençler ve hareketler ama sosyalist duruşuma rağmen tüm bu olayları izlerken annelik tarafım ağır bastı. Karnında bebeği ile eyleme gelen kızı anlamakta zorlandım. Ben yaşadığı bir sağlık sorunu sonucu asla anne olmaması gerekenlerdendim. Çok özel bir yöntemle hamile kaldım, kariyerimi bıraktım. İşsiz ve parasız kaldım. Ama bir karar vermiştim anneliği seçmiştim. Karnımdaki canlar masumdu. Önce annelik, eğer bir çocuğu dünyaya getirmeye karar veriyorsanız ki çok ciddi bir iştir, ben devrimci gencim gitmem lazım lüksüne sahip değilsinizdir. İnsan her şeye sahip olamaz. Devrimcilik başka bir yüklemdir, sorumlulukları vardır. Dünyanın en ciddi işlerinden biridir. Yürek ister ama karnınızdaki çocuğun hakları da sizin için aslolandır. Eğer bir anlık bir dalgınlıkla dünyaya gelmiyorsa. Ülkemizde maalesef eylemlere karşı polisin takındığı tavır bellidir. İktidar kimde ise karşı taraf eylem yaptığında bunların yaşanılması kaçınılmazdır. Tüm bunları bilmemek için kahin olmaya gerek yoktur. O yüzden ben asla o çocuğun yaptığını anlamayacağım . Kızım yaşında zira. Eğer benim kızım olsaydı diyorum ama ki onlar yıllardır eylemlere geliyorlar , fikrimi sorsaydı yapma derdim. Yaparsa bedelini göze almış demektir. Kendi çocuklarımızla dünyayı değiştirebiliriz öncelikle. Kendimizi değiştiremezsek başkalarına ahkam kesme lüksümüz yoktur. Evet dünyayı güzellik kurtaracak  ve bu güzelliklerden biri karnındaki o masum cenindir. Bırak dönsün dünya 9 ay sensiz. Bak ne güzeldir kokusunu aldığın an, ilk gülüşü ilk anne deyişi. Kızlarım 9 aylıkken onlara Fransız filmi Karanlıkta Dans’ı izlemiştik. Aksaray’in ilk 1 mayısına onlarla katıldık.En iyi yol arkadaşım onlar.

Evet haklarını arayacaksın, evet mücadelerini vereceksin ama riskleri hesaplayarak, bedelleri bilerek. Demokrasi isterken, faşizme yol açmayacaksın. 2 yanlış bir doğru etmiyor zira. İstesek de istemesek de oyunu kim kurarsa güçler ondan yana basıyor, sen kavgaya dalıp mücadeleni vereceksin dibine kadar ama bunu yaparken sorumluluklarını unutmayacaksın.

Çocuklar için Adalet derken bunun adil olduğuna inanmıyorum. Polisi haklımı buluyorum asla ama  eski bir Greenpeace eylemcisi olarak eylemlerin özelikle bizimki gibi ülkelerde farklı yöntemleri olmalı ve kimseye böylesine fırsatlar yaratılmamalı diyorum. Ailem üzülür demişsin bence boşver aileni sen birgün hatta çoğunlukla kendin üzüleceksin. Bu ağır vicdan yükü olacak omzunda. İlk çocuğunu dünyaya getirdiğinde yaşasaydı diyeceksin şu yaşta olacak. Ona yakın çocukları gördüğünde keşkelerin olacak. Bir çocuktan bir nedenle vazgeçmek bir düşten vazgeçmektir şartlar ne olursa olsun. Bilirim, çok iyi bilirim.

More in Yeşeriyorum

You may also like

Comments

Comments are closed.