DünyaManşet

Christchurch kenti, resmi büyücüsü Ian Brackenbury Channell ile yollarını ayırdı

0

Yeni Zelanda‘nın Christchurch kenti, 23 yıldır kentin tanıtımı için büyücülük hizmeti veren, Ian Brackenbury Channell’ın kontratının yenilenmediğini, tanıtım için daha modern yöntemlere başvurulacağını açıkladı.

Channell ise şehirde görünmeye ve büyücülüğe devam edeceğini belirtti. Channell, yılda 16 bin Yeni Zelanda doları kazanıyordu.

‘Hayal gücünden yoksun bürokratlar’

İşine son verilmesiyle ilgili konuşan Ian Brackenbury Channell bunun nedeninin, hayal gücünden yoksun bürokratlar olduğunu ve bir provokatör olduğu için uygun bulunmadığını kaydetti.

Channell, Birleşik Krallık‘ın başkenti Londra doğumlu. Leeds Üniversitesi’nde psikoloji ve sosyoloji okuduktan sonra Avustralya’ya yerleşen Channell, bir süre orada sosyaloji dersleri verdikten sonra 1970’lerde Yeni Zelanda’ya yerleşti.

Turistlerin ilgi odağıydı

Turistlerin ilgi odağı olan Channell, kent meydanında bir merdivene çıkıp heyecanlı bir konuşma yaptığı sırada tutuklanmıştı ve kamuoyu bu duruma büyük tepki göstermişti.

Büyücü Channell, kentin tanıtım hizmetlerine katkıdan dolayı Birleşik Krallık Kraliçesi 2. Elizabeth adına verilen hizmet madalyasını almıştı. 1990’da, zamanın Yeni Zelanda Başbakanı Mike Moore, resmi Başbakanlık antetli kağıdıyla Channell’e bir mektup yazarak, “Yeni Zelanda, Antarktika ve ilgili açık deniz bölgelerinin Büyücüsü olmanız konusundaki önerimi acilen dikkate alın” ifadelerini kullanmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.