Hayvan HaklarıManşetTürkiye

CHP’li Öztunç: Cumhurbaşkanı, yoksullaşan halk kesimlerini hayvanseverlere düşman etmeye çalışıyor

0

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Maraş Milletvekili Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Antep’te sokakta yaşayan hayvanlarla ilgili yaptığı açıklamaların hayvana şiddeti artırdığına vurgu yaptı.

Öztunç, “Hayvanlara şiddeti, kötü muameleyi körüklüyor, halkı birbirine düşmanlaştırıyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, Antep’te yaptığı açıklamalarda, “Belediyeleri sahipsiz hayvanları sokaktan alacak adımları atmaya çağırıyorum” demişti.

‘Derinleşen krizi perdelemek anlamına geliyor’

Öztunç, Antep’te tehlikeli bir şekilde yetiştirilen iki köpeğin saldırısı sonrasında yaralanan Asiye Ateş’e ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti ve ardından, “Asiye’nin babası işten atılmıştır. Bu duruma ses etmesi gereken Cumhurbaşkanı, kendi kabahatlerini gizlemek adına ailenin yoksulluğu üzerinden toplumu birbirine düşmanlaştırmaya çalışıyor” açıklamalarında bulundu.

Ali Öztunç, sözlerine şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanı söz konusu cümleleriyle, yoksullaşan halk kesimlerini hayvanseverlere, dahası orta sınıflara düşman etmeye çalışmaktadır. Geçtiğimiz günlerde, dövizde yaşanan ani yükselme ve düşüş hareketlerinde yaşanan vurgunu, zenginleşmeyi perdelemek isteyen Erdoğan’ın hayvanseverle ilgili açıklamaları, hayvanlara yönelik şiddeti körüklemek, artan yoksulluğu ve derinleşen krizi perdelemek anlamına gelmektedir. Günübirlik gündem değiştirmek için küçücük bir çocuğu dahi kullanmaktadır.”

‘Hayvanlar konusunda samimi olmadığı da ortaya çıktı’

CHP Maraş Milletvekili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası AKP’li belediyeler tarafından başlatılan toplama ve zorla alıkoyma operasyonlarında, sokak köpeklerinin çoğunun daha barınaklara varamadan yaralandığına, sakatlandığına dair haberlerin basına ve sosyal medyaya yansıdığına dikkat çekti.

Öztunç, iktidarın üzerinden suç savmaya çalıştığını da kaydetti:

Şu ana kadar sokak hayvanlarıyla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeyen, hayvan hakları anlamında etkili ve sahici düzenlemeler ve uygulamalar geliştirmekten özellikle imtina eden AKP iktidarı yine üzerinden suç savmaya çalışmaktadır. Hayvanlarla ilgili kanun teklifi meclise geldiğinde eşi Emine Hanımla birlikte Leblebi adlı köpekleriyle fotoğraf çektiren Erdoğan’ın hayvanlar konusunda samimi olmadığı da ortaya çıktı.”

You may also like

Comments

Comments are closed.