Hayvan HaklarıManşetTürkiye

Erdoğan’ın açıklamalarına hayvanseverlerden tepki: Sokak hayvanları sahipsiz değil

0

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Antep İl Danışma Meclisi Toplantısı‘nda ve daha sonra düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmalarda sokak köpeklerini hedef gösteren açıklamalarının ardından hayvanseverlerden tepkiler gecikmedi.

Özellikle sosyal medya üzerinden tepkilerini gösteren hayvan hakları savunucularının #SokakHayvanlarıSahipsizDeğil etiketiyle Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar, kısa sürede en çok konuşulan konular arasına girdi.

‘Parası bol olanların köpekleri’

“Belediyeleri sahipsiz hayvanları sokaktan alacak adımları atmaya çağırıyorum” diyen Erdoğan, “İşte Asiye yavrumuzun başına gelen. Beyaz Türkler, hayvanlarınıza sahip çıkın” ifadelerini kullandı.

“Bu saldırı bardağı taşırdı. Bu nedenle tehlike arz eden tüm köpeklerin toplanmasını istiyorum” diyen Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

4 yaşındaki Asiye yavrumuzu pitbulllar parçalama noktasına getirdi. Asiye yavrumuzu dün gece buradan çok değerli kardeşim Ömer Özkan kardeşimin hastanesine, Akdeniz Üniversitesi’ne naklettik. Bu köpekler parası bol olanların köpekleri. O yavru orada paramparça oluyor, acaba babasını nasıl aldatırız onun gayreti içindeler. Ama bunun bedelini ödeyecekler.”

Erdoğan ayrıca, “Babasını da çalıştığı o yerden alıp, çok daha iye çalışabileceği bir yere yönlendireceğiz. Vatandaşımıza bu devlet nerede dedirtmedik dedirtmeyeceğiz” ifadelerini de kullandı.

Erdoğan’a tepkiler

Erdoğan’ın bu sözlerine tepkiler gecikmedi. Bazı sosyal medya kullanıcıları ve kurumlar Erdoğan’ın sokakta yaşayan hayvanları hedef gösterici açıklamalarına şöyle tepki verdi:

You may also like

Comments

Comments are closed.