Kültür-SanatManşetTürkiye

CHP’li İlgezdi: Harbiye‘deki İstanbul Radyosu ya otel ya Cumhurbaşkanı ofisi yapılacak

0

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, depreme dayanıksız olduğu iddiasıyla boşaltılan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu‘na (TRT) ait Ulus Yerleşkesi ve Harbiye‘deki İstanbul Radyosu‘nun Cumhurbaşkanlığına tahsis edileceğini ya da otel olması için özelleştirileceğini ifade etti.

CHP’li İlgezdi, Meclise Ulus Yerleşkesi ve İstanbul Radyosu’yla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.

İlgezdi’den açıklama

Soru önergesine “Personelin söz konusu binalarda istihdam edilemeyeceği anlaşıldığından Ayazağa semtinde bulunan ve iç donanımı daha önceden televizyon yayıncılığı için tasarlanmış olan taşınmaz, geçici süreyle kiralanmıştır” yanıtını alan Gamze Akkuş İlgezdi’nin “TRT, binalara tekrar dönecek mi?” sorusu ise yanıtsız bırakıldı.

Bunun üzerine bir açıklama yapan CHP’li İlgezdi, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Ortaköy binası da deprem bahanesiyle boşaltılmıştı sonra satılarak otel oldu. Soru önergemdeki ısrarlı sorulara rağmen verilmeyen yanıt, müzik tarihimizin en önemli binalarından Harbiye Radyoevi’nin de akıbetinin TRT Ortaköy binalarına döneceğini ortaya koyuyor. TRT aynı zamanda Çekmeköy’de bir yer aldı ve tüm birimleri buraya taşımak için hazırlık yapıyor. Ülkemizin müzik tarihinin en önemli binalarından Harbiye maalesef diğer önemli binalar gibi ya Cumhurbaşkanlığına tahsis edilecek ya da otel olması için özelleştirilecek.”

You may also like

Comments

Comments are closed.