ManşetMedya-İnternet

TRT muhabiri Elif Akkuş tahliye edildi

0

TRT‘de muhabir olarak görev yapan ve X‘te (Twitter) anonim bir hesaptan TRT aleyhine paylaşılan içeriklerle ilişkisi olduğu gerekçe gösterilerek tutuklanan Elif Akkuş, tahliye edildi.

Hakkında açılan soruşturma kapsamında 20 Ekim’de tutuklanan gazeteci Elif Akkuş’un tahliyesini avukatı Hüseyin Ersöz duyurdu:

“TRT’deki nepotizm ve kamu kaynaklarının kötüye kullanımına ilişkin, anonim bir twitter hesabında yapılan paylaşımlar gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı. Elif Akkuş, az önce Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye oldu.”

Akkuş, hakkında tahliyesini onaylayan Nöbetçi Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararı üzerine, tutulduğu Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nden çıktı.

Hastane yatağından cezaevine: Gazeteci Elif Akkuş tutuklandı

Ne olmuştu?

25 yıldır TRT’de çalışan Elif Akkuş, 20 Nisan’da hiçbir gerekçe gösterilmeden açığa alınmıştı.

3 aylık “Görevden Uzaklaştırma Tedbiri”nin ardından Akkuş, TRT binasına alınmadı. Akkuş, hukuka aykırı şekilde yapılan işleme karşı, Ankara 25. İdare Mahkemesi’ne dava açarak konuya ilişkin hukuki süreç başlattı.

Bu süreçte Elif Akkuş’un avukatı Hüseyin Ersöz, üç aylık uzaklaştırmanın bittiğini ancak müvekkilinin TRT binasından içeri alınmadığını ve dilekçelerine yanıt verilmediğini söyledi.

16 Ekim’de Ankara’da gözaltına alınan Akkuş, daha sonra hastalık öyküsü de göz önüne alınarak, tansiyon değerlerinin düşürülememesi ve “hayati tehlikesinin bulunması” nedeniyle “Koroner Yoğun Bakım Ünitesi”ne yatırıldı.

Bugün, savcılığın talebiyle taburcu edilip “mevcutlu olarak” adliyeye götürülen Akkuş, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.