ManşetTürkiye

Sedat Peker Soylu’yu sivillere silah dağıtmakla suçladı: İç savaş çıkarmak istiyorsun

0

Organize suç örgütü lideri olma suçuyla aranan Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yeni iddialarda bulundu.

Soylu’nun hem ‘darbe’ girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi hem de sonraki sürede sivillere silah dağıttığını belirten Peker, “İnsanların milli ve dini duygularını tahrik edip iç savaş çıkarma amacının en büyük parçası 15 Temmuz sonrasında da el altından bir çok yapıya dağıttırdığın bu silahlardır” dedi.

AKP Gençlik Kolları başkanına teslim edildi

Peker, 15 Temmuz sonraki süreçte demokrasi nöbetlerinin tutulduğu ağustos ayının ilk haftasında AKP Gençlik Kolları‘na ait bir araçla bir kasa kalaşnikof silahın İstanbul Esenyurt’tan Balat’a taşındığını söyledi.

Silahları getiren araçta Esenyurt AKP gençlik kolları başkanı Abdülsebur Soğanlı ve 15 Temmuz gazisi İçişleri Bakanlığı personeli Ahmet Onay‘ın da olduğunu aktardı.

Osman Tomakin’e teslim edildi

Silahların o dönemki AKP İstanbul Gençlik Kolları başkanı Taha Ayhan‘ın yardımcısı olan, şu anki başkanı Osman Tomakin‘e teslim edildiğini belirten Peker, silahların özel harp envanterine kayıtlı olmadığını belirtti.

Peker ek olarak, darbe girişimi sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Soylu’nun, TRT binasına gittiğinde yanında elinde kalaşnikof marka silahlar olan birçok sivil şahıs bulunduğunu ve bunların da devlet envanterine kayıtlı olmadığı söylendi.

Neden dağıtmaya devam ettiniz?

Peker, “Senin Cumhurbaşkanı olmanı planlayan arkandaki şaibeli organizasyonla 15 Temmuz sonrasında da bu silahları dağıtmaya neden devam ettiniz? Öyle ya, bu silahları gerektiğinde dağıtma görevi Özel Harp Dairesi’ne ait” sorusunu yöneltti. 

Soylu’nun iç savaş çıkarma niyeti olduğunu iddia eden Peker, “Süslü Süleyman, ‘FETÖ’cüler bu ülkenin en büyük düşmanı. Fakat senin de onlardan aşağıya kalır bir yanın yok.İnsanların milli ve dini duygularını tahrik edip iç savaş çıkarma amacının en büyük parçası 15 Temmuz sonrasında da el altından bir çok yapıya dağıttırdığın bu silahlardır” ifadelerini kullandı.

Ahmet Onay araçta olduğunu doğruladı

Sedat Peker’in iddialarının ardından olayda ismi geçen Ahmet Onay‘dan yanıt geldi. 15 Temmuz sonrasında Balat’a silah taşıdığı iddia edilen araçta olduğunu itiraf eden Onay, “Adı geçen kişilerle kilise yakınlarına gittim. Ne alıp verdiklerini görmedim” ifadelerini kullandı.

Onay, “Yanımızda da adını bilmediğim bir kişi daha vardı, (arabayı kullanan, beyaz Fluence) ancak o süreçte yaralarımın tam iyileşmemesinden dolayı araçtan inmedim. Birbirlerine ne alıp verdiklerini de görmedim. Kalaşnikof marka silahların, bahse konu kişiler arasında başka bir yere transfer ya da alışveriş yapıldığını görmedim” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.