ManşetTürkiye

CHP, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı disiplin kuruluna sevk etti

0

CHP, katıldığı bir Youtube programında kendisinden tüp bebek konusunda yardım isteyen bir kadın ile ilgili cinsiyetçi ifadeleri nedeniyle tepki çeken CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın uyarılması istemiyle disipline sevk edileceğini açıkladı.

Tanju Özcan’ın daha önce de sığınmacılara ilişkin yaptığı açıklamalar tartışma konusu olmuştu. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Özcan hakkında soruşturma başlatmıştı.

‘Karar oy birliğiyle verildi’

Bugün saat 12.00’da yapılan CHP MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Özcan ile ilgili “Yaptığı yakışıksız açıklamayı kabul etmemiz ve sindirebilmemiz mümkün değil. Kendisi özür diledi, bunu dikkate alarak, yakışıksız açıklamalar nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu’na uyarılması talebiyle sevkine oy birliği ile karar verildi” ifadelerini kullandı.

‘Takdir parti yetkililerinindir’

Tanju Özcan tepki çeken açıklamasının ardından durumunun partinin MYK toplantısında görüşüleceğini öğrendikten sonra, sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamaları yapmıştı:

Hayırlısı neyse o olsun.Ben Türk Milleti’nin bir neferiyim.Sığınmacılar ile ilgili söylediğim sözlerden dolayı yandaş basın ve fetöcülerin lincine uğruyorum.Sığınmacılarla ilgili sözlerimden dolayı pişman değilim.Ben Atatürk’ün CHP’sinin neferiyim.Takdir parti yetkililerinindir!”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.