ManşetTürkiye

Bolu Belediye Başkanı’nın ırkçı önerisine CHP ve İYİ Parti’den destek

0

Bolu‘da yaşayan mültecilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretleri başta olmak üzere bazı faturalarına 10 kat zam yapılabilmesini Belediye Meclisi gündemine taşıyan Belediye Başkanı Tanju Özcan‘a CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinden destek geldi.

Belediye Meclisi’nde oylamaya sunulan önergeye toplantıya katılmayan iki CHP’li üye haricinde 13 evet oyu çıktı. Dört İYİ Partili meclis üyesi de destek verdi.

AKP ve MHP’in ret oyuna rağmen önerge kabul edilerek plan ve bütçe komisyonuna gönderildi. Komisyon incelemesinden sonra zam teklifinin mecliste tekrar tartışılıp oylanacak.

Özcan: Fikrim değişmedi

Oylamanın ardından ise Başkan Özcan, dilek ve temenni kısmında söz almak isteyenlere izin vermedi.

Özcan’ın önerisi toplumun birçok kesimi tarafından tepki toplamış, uygulama “ırkçı” olarak nitelendirilmişti. Mülteciler hakkında fikrinin değişmediğini dile getiren Özcan, “Geldikleri gibi gidecekler” ifadelerini kullanarak oturumu sonlandırdığını duyurdu.

AKP’li üyelere çay fırlattı

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Özcan kendisine tepki gösteren AKP sıralarına kürsünün altından çıkardığı çayları fırlatarak, “Sakin olun, sakin olun ya. Arkadaşlar sakin olun. İlla Cumhurbaşkanı gibi mi yapayım sizi sakinleştirmek için. Alın size çay. İçin sakinleşin” ifadelerini kullandı. CHP’li üyeler de Özcan’a alkışlarla destek verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yangın bölgelerine yaptığı ziyaret sırasında halka çay atması büyük tepki toplamıştı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.