Doğa MücadelesiManşetTürkiye

CHP: 2022’de AKP gidecek, doğa için adalet gelecek

0

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Maraş Milletvekili Ali Öztunç, 2021 yılını doğa hakları alanında yaşanan gelişmeler üzerinden değerlendi.

Öztunç, “Malesef 2021 yılı gelecek kuşakların ekosistem hakkı yönünden güzel hikayelerle hatırlamayacağız. Ama yaşananları da unutmayacağız. Sorumlularından hesap sorulabilmesi adına, 2022’de iktidarın değişmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Eylem planları havada kaldı’

2021 yılında yaşanan felaketleri hatırlatan Ali Öztunç, iktidarın eylem planlarının havada kaldığını dile getirdi:

2021’de yangınlar, seller, müsilaj, hava kirliliği, iklim krizi gibi bir çok felaketi yaşadık. 170 bin hektarlık orman alanı yandı. AKP her krizde yaptığı eylem planları havada kaldı. Ayvalık ve Şebinkarahisar’da iki ayrı maden faciası yaşandı. Bakan Kurum, olanlar karşısında tabiri caizse bakakaldı, tek bir açıklama dahi yapamadı.”

‘Yasalar, hayvanları ölüme götürdü’

Ali Öztunç, açıklamasında hayvan haklarına da değindi. Öztunç, hayvanları korumak adına çıkarılan yasaların hayvan ölüme ve işkenceye götürdüğünü belirtti:

Ülkemizdeki ormanlar, doğal ve kültürel alanlar, su kaynakları, tarım alanları, binlerce canlı türü tehdit altındadır. Doğal alanları, millet bahçesi adı altında betonlaştıran bu sistemin değişmesi gerekiyor. Ormanlar en çok Cumhurbaşkanlığı sistemi döneminde zarar gördü. Hayvanları koruyacağız diye çıkardıkları yasalar, hayvanları ölüme, işkenceye sürüklüyor. Doğa için de iktidar değişmeli. Yeni yılda erken seçimle AKP gidecek, doğa için adalet gelecek.”

You may also like

Comments

Comments are closed.