Spor

Chicago konferans finaline çok yakın

0

NBA’de Ömer Aşık’ın formasını giydiği Chicago Bulls, Derrick Rose’un yıldızlaştığı maçta Atlanta Hawks’ı 95-83 mağlup ederek Doğu Konferansı yarı final serisinde 3-2 öne geçti. Bulls, kalan 2 maçtan 1’ini kazanmasını durumunda adını konferans finaline yazdıracak.

NBA’de Chicago Bulls, Doğu Konfernası yarı final serisi 5. maçında Atlanta Hawks’ı evi United Center’da ağırladı.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan ve ilk çeyrekte farkı çift hanelere taşıyan Bulls, Atlanta’nın geri gelmesine engel olamadı ve son çeyreğe 69-68’lik skorla sadece 1 sayı önde başladı. Son çeyrekte Derrick Rose ve Taj Gibson ile ipleri birkez daha eline alan Chicago, salondan da 95-83’lük skorla galip ayrıldı.

Chicago’da Derrick Rose 33 sayı, 9 asist ve 2 ribaundla takımını sırtlayan isim olurken, kullandığı 24 şutun 11’ini sayıya çevirdi. 3 sayı çizgisinin gerisinden 1/5 isabet kaydeden yıldız oyuncu, serbest atışlarda 10/13 ile oynadı.

Ev sahibi ekite Luol Deng 23 sayı, 4 ribaund ve 3 asistle galibiyette büyük pay sahibi olurken, Carlos Boozer da 11 sayı, 12 ribaundla karşılaşmayı tamamladı. Bulls’ta oyuna sonradan giren Ömer Aşık, 20 dakika süre aldı. Oyunda kaldığı süre içinde şut kullanmayan milli basketbolcu, 4 ribaund ve 1 blok üretti.

Atlanta’da sakatlığı devam eden Kirk Hinrich’in yerine sahaya ilk 5’te çıkan Jeff Teague 21 sayı, 7 asist ve 4 ribaundla takımının en skorer ismi olurken, Josh Smith 16 sayı, 7 ribaundla, Joe Johnson da 15 sayı, 3 asist ve 2 ribaundla maçı bitirdi.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.