DünyaManşet

“Chavez’in şuuru açık”

0

Venezuela cumhurbaşkanı yardımcısı Nicolas Maduro, cumhurbaşkanı Hugo Chavez’in şuurunun açık olduğunu, ama “hassas ve karmaşık bir durumda” olduğunu söyledi. Maduro, son iki günde cumhurbaşkanının durumunun iyiye gittiğini belirtti.

Venezuela’da bakanlar, yılın son günü Cumhurbaşkanı Chavez’in sağlığına kavuşması için özel düzenlenen bir ayine katıldı. Chavez’in ameliyatlar sonrasında komplikasyonlar yaşadığını söylemesinin ardından resmi yeni yıl kutlamaları da iptal edilmişti

1999 yılından beri cumhurbaşkanı olan ve Ekim ayında bir kez daha seçimleri kazanan 58 yaşındaki Chavez’in 10 Ocak’ta bir kez daha yemin etmesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanının 10 Ocak’ta yemin edememesi durumunda ne olacağı gizemini korumaya devam ederken Maduro, Chavez’in sağlığının kötüye gittiği dedikodularına tepki gösterdi.

Küba’dan Venezuela halkına televizyon aracılığıyla seslenen Nicolas Maduro, Chavez’in “hassas bir durumda” olduğunu aktardı. 11 Aralık’ta dördüncü kanser ameliyatına giren Chavez, şimdi de akciğer enfeksiyonuyla boğuşuyor. Chavez’in sağlık durumu hakkında fazla detaya girmeyen Maduro, cumhurbaşkanının yaşadığı komplikasyonların bir akciğer enfeksiyonuna bağlı olduğunu aktardı.

Maduro, “Cumhurbaşkanımız, kendisini ziyaret ettiğimiz sırada Venezuela halkına sağlık durumunun aktarılması yönünde bize çok açık bir talimat verdi. Cumhurbaşkanı Chavez’in sağlık durumu hassasiyetini koruyor” dedi.

Chavez’in yeniden yemin etmesi gereken 10 Ocak tarihinde ne olacağı ise şimdilik merak konusu. Meclis başkanı Diosdado Cabello, Chavez’in ülkeye gelememesi durumunda yemin töreninin geciktirilebileceğini belirtti. Ama muhalefet ise bunun anayasaya aykırı olacağını söylüyor.

Venezuela Anayasası cumhurbaşkanının bulunmaması durumunda 30 gün içinde erken seçime gidilmesi gerektiğini söylüyor. Chavez geçmişte sağlık durumunun kötüleşmesi durumunda Venezuelalıların yardımcısı Maduro’ya oy vermesini istemişti.

Yetkililer teşhisin konulduğu 2011 yılının Temmuz ayından bugüne kadar Chavez’in kanser hastalığının ne kadar ciddi olduğu konusunda net bir açıklaman yapmadı.

(T24, BBC Türkçe)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.