İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Cezaevindeki Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan mesaj: Moral bozmak yok

0

Twitter paylaşımı gerekçe gösterilerek hakkında verilen hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından milletvekilliği düşürülen ve gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu‘nun cezaevinden yolladığı mesajlar Twitter hesabından yayımlandı.

Gergerlioğlu mesajına, “Benim için kaygılanmayın. Dimdik ayaktayım, moralim çok iyi. Size güzel enerjilerimi gönderiyorum” ifadeleriyle başladı.

‘Yapacak çok işimiz var’

Ömer Faruk Gergerlioğlu, yaptığı açıklamada cezaevinde de olsa milletin vekili olmaya devam ettiğini kaydetti:

Buradaki ilk günümde gardım düşer gibi oldu fakat dimdik ayaktayım. Alnım açık, başım dik. Moral bozmak yok. Yapacak çok işimiz var.

Ruhumu, aşkımı ve şevkimi hapsedemezsiniz ki! Biz zindanda da olsak milletin vekiliyiz. Susmayacağım, diz çökmeyeceğim. Yeter ki azmimiz olsun.

Oğlum Salih, ben arabaya zorbalıkla bindirilirken ‘Baba merak etme, yolunu sürdüreceğiz’ dedi. Bu yetti bana. Onlar zalim ve zorbalar ama biz de sabırlı, adaletli ve vicdanlıyız.”

‘Moral bozmak yok’

Gergerlioğlu, mesajını Boğaziçili bir öğrencinin kendisine hediye ettiği deftere yazdığını belirterek, şu ifadelerle mesajına devam etti:

Boğaziçili bir kardeşimin ajandasına yazıyorum burda. ‘Cezaevinde bizi anarsınız’ demişti. Adeta kalbini hediye etmişti. Defter küçük ama manevi değeri paha biçilmez.

Ben aslında bu mücadelede bir neferim. Benim üzerimden yaymaya çalıştıkları korku düzeni daha önceden nasıl bu halkın güçlü iradesine tosladıysa şimdi de aynı şekilde bu halkın vicdanına yenilecektir. Moral bozmak yok.

TBMM’deki adalet nöbetimde ve hukuksuzluklarla mücadelemde desteğini hiçbir zaman esirgemeyen partim HDP’ye ve büyük HDP ailesine sonsuz teşekkürler. Bana kucak açan bu partinin ve temsil ettiği değerlerin bir parçası olmaktan onur duyuyorum. Spas HDP.”

Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2 Nisan’da evinden kötü muameleyle gözaltına alınmasının ardından rahatsızlanmış, kaldırıldığı hastanede de anjiyo ameliyatı olduktan sonra 3 Nisan’da cezaevine götürülmüştü.

You may also like

Comments

Comments are closed.