EkolojiManşetYerel

Çeşme Projesi’nde Bakanlığın itirazını Mahkeme reddetti

0

Meslek odaları ve çevre örgütleri tarafından yargıya taşınan Çeşme ve Urla‘daki derecesi 3. Derece ‘Doğal Sit Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak değiştirilen pek çok bölge için verilen SİT değişikliğinin yürütmesinin durdurulması kararına itiraz için Mahkeme’den karar çıktı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yürütmeyi durdurma kararına yapılan itiraz için başvurulan İzmir 4. İdare Dava Dairesi, İzmir 2. İdare Mahkemesi‘nin gerekçelerini haklı buldu ve bakanlığın itirazını reddetti.

9 Eylül gazetesinden Gökçe Adar Çubukçuoğlu‘nun aktardığına göre; konuyu yakından takip eden Av. Şehrazat Mercan, “Çeşme Projesi kapsamında, yapılaşmayı temel alan; 38. Grup Doğal SİT Alan Değişikliği kararının iptali davamızda, İzmir 2. İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması kararı vermişti. Bakanlık bu karara itiraz etti. İzmir 4. İdari Dava Dairesi, Bakanlığın itirazının reddine karar verdi. Yani 2-0 öndeyiz” açıklaması yaptı.

Çeşme Turizm Projesi’ne yargı freni 
Çeşme projesinin yürütmesi durduruldu
Çeşme Projesi sonunda ortaya çıktı

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz yıl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Çeşme Projesi’nin uygulanması planlanan bölgede SİT (Sıradışı Taşınmaz Kültür Varlıklarını Koruma Bölgesi) statüsünde değişiklik yapma kararı almıştı.

Bu kararla birlikte Çeşme ve Urla ilçelerinde yer alan Karaköy ve Zeytineli bölgelerindeki 2. Derece Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı ile kaplı pek çok bölgenin derecesi 3. Derece “Doğal Sit Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak değiştirilmişti.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.