EnerjiManşet

“Çernobil ve Fukuşima’dan sonra” Avrupa Eylem Haftası etkinlikleri

0
Çernobil ve Fukuşima'dan sonra

Avrupa’da  25 yıl içinde 600 milyondan fazla insanın sağlığını, dolayısıyla yaşamını olumsuz etkileyen Çernobil felaketinin  yıl dönümlerinde,  izleyen yıllarda da  Fukuşima felaketinin anma etkinlikleriyle birleştirilmiş olarak Belarus, Belçika, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Polonya, İspanya, Ukrayna ve  Türkiye’den sivil toplum örgütlerinin katılımıyla

Uluslararası Eğitim ve Değişim Derneği (IBB) çatısı altında oluşturulan Avrupa Çernobil Ağı nükleer karşıtı mücadele ve sağlıklı, sürdürülebilir yaşam hakkı gibi konular çerçevesinde panel, toplantı ve organizasyonlar  yapmayı önemsiyor. İlgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Bu ağın üyesi olan Yeşil Düşünce Derneği/Nükleersiz.org  da bu yılın Türkiye’deki “Avrupa Eylem Haftası için “Çernobil ve Fukuşima’dan sonra” konulu bir paneller serisi planlamış bulunuyor. Esasen bu etkinliğin ilk ayağı 24 Nisan Pazar günü Sinop Uğur Mumcu meydanındaki mitinginde Çernobil tasfiye memuru Yuriy Schumchenko‘nun konuşmasıyla gerçekleştirildi.

Çernobil ve Fukuşima'dan sonra

“Çernobil ve Fukuşima’dan sonra” Avrupa eylem haftası kapsamında etkinlikler

Nükleersiz.org’un kurucularından Dr Angelika Claussen ve Dr Alper Öktem’in davetiyle Türkiye’ye gelen Schumchenko, 27 Nisan’da Ankara’da Dr Angelika Claussen ve birlikte oldukları heyetle TBMM‘ye bir ziyaret gerçekleştirecekler. Burada Çernobil’in 30.yıl dönümü olması vesilesiyle  Çernobil ve Fukuşima’nın gerçeklerini düzenlenen basın toplantısında milletvekillerine aktaracaklar.  Aynı zamanda “Nükleer Felaketle yaşamak”Çernobil ve Fukuşima’nın Sağlık Etkileri adlı kitabının yazarı Dr Angelika Claussen, kitabının yeni baskısı üzerinden güncel bilgileri bu basın toplantısında kamuoyuyla paylaşmış olacak .

Etkinlik çerçevesinde 27 Nisan‘da Ankara Elektrik Mühendisleri Odası’nda Nükleer karşıtı Platform‘un evsahipliğinde Yuriy Schumchenko, felaketin tanıklığını yaptığı anları  paylaşacak, Dr Angelika Claussen “Fukuşima ve Çernobil’in sağlık etkileri” ve Nukleersiz.org koordinatörü Pınar Demircan  “5.yıl dönümünde Fukuşima” başlıklı birer sunum yapacak.    Schumchenko ve Dr Claussen   30 Nisan günü Mersin Nükleer karşıtı Platform‘un evsahipliğinde Mersin’lilerle buluşacak.

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.