Doğa MücadelesiEkolojiManşet

Cennet Koyundaki orman ve sit alanında bir talan projesine daha onay verildi

0
Fotoğraf: Depo Photos

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Cennet Koyu’nda Cengiz Holding’in otel projesi sonrası şimdi de Bodrum Ada Otelcilik isimli şirket tarafından otel yapılmasına onay verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, proje için 26 Haziran’da yapılan başvuruya ‘Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Gerekli Değildir’ kararı verdi.

BirGün‘den Aycan Karadağ‘ın aktardığına göre, 2 milyon 640 bin lira değerindeki proje kapsamında 32 bin 620 metrekarelik alanda 108 odalı otel inşa edilmek isteniyor. Proje alanı ise orman ve arkeolojik sit alanı içerisinde yer alıyor. Alan, ayrıca önemli doğa ve önemli kuş alanını da kapsıyor.

‣ Cengiz İnşaat, Cennet Koyu’ndaki otel projesi için kapasite artışı başvurusunda bulundu
‣ Cengiz Holding, Cennet Koyu’ndan vazgeçmiyor: Otel ve villa projesi için anlaştı

Başlanan projede kapasite artırımı hedefleniyor

Koydaki bir diğer tehdit ise Cengiz Holding’in otel projesi. Orman, sit ve önemli doğa alanlarında yapımına başladığı 409 bin metrekarelik alanda 101 apart oda ve 83 süit oda olmak üzere toplam 184 odalık proje için kapasite artışı talep etti.

19 Eylül tarihinde yapılan başvurunun ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; 658 milyon 436 bin TL’ye yapılacak projeyle beraber alanda inşa edilecek birim sayısı 186’ya çıkarıldı. Bu artışla birlikte 440 kişinin konaklayacağı turistik tesisin 556 kişilik kapasiteye çıkarılması hedefleniyor.

‘Cennet Koyunun Hazine’ye devri zorunlu’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, eylül ayında Cennet Koyunun Hazine’ye devredilmesine ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığına başvurdu.

‣ CHP, Cennet Koyu’nun Hazine’ye devri için başvuru yaptı: Yasal bir zorunluluk

Emre’nin imzasıyla yapılan başvuruya ilişkin dilekçede, arazinin özelleştirme süreci ve sonrasındaki itirazlardan kaynaklı verilen mahkeme kararları hatırlatılarak, gelinen aşamada arazinin Hazine’ye devrinin yasal zorunluluk olduğu vurgulandı.

‣ Cengiz İnşaat’ın Cennet Koyu’na yapmak istediği tesis için ‘ÇED gerekli değil’ kararı çıktı
‣ Cennet Koyu’nda yargı kararlarına rağmen devam eden Cengiz Otel inşaatına tepkiler büyüyor

Arkeolojik Sit Alanında yapılaşma artırılmak isteniyor

Gökçebel Mahallesi Kızılburun mevkiinde de Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Anonim Şirketi, turizm kapasite artışı için başvuru yaptı.

1’inci Derece Arkeolojik Sit kalıntıları ve çevresinde zeytin ağaçlarının bulunduğu projede 96,163 metrekarelik alanda 91 villaya altı tane daha eklenmek isteniyor.

‣ Bodrumlulardan yapılaşmaya açılan Cennet Koyu için destek çağrısı
‣ Yargıdan Cengiz Holding’e Cennet Koyu için yeşil ışık: Otel inşaatına devam!

You may also like

Comments

Comments are closed.