Doğa MücadelesiManşet

Bodrumlulardan yapılaşmaya açılan Cennet Koyu için destek çağrısı

0

Bodrum Cennet Koyu‘nda SİT ve koruma alanı içerisinde kalan araziyi, Danıştay tarafından iki kez iptal edilmesine rağmen Özelleştirme İdaresi‘nden satın alan Cengiz İnşaat, villa ve otel inşaatına başlıyor.

Bodrum’da kalan son yeşil alanlardan olan koyun imara açılmasına ve bunun da hukuka aykırı bir şekilde yapılmasına yönelik tepkiler ise her geçen gün büyüyor. Muğlu Çevre Platformu (MUÇEP) aktivistleri ve yöre halkı, yarın  “Cennet Koyu’nun sesi olmak için buluşuyoruz” başlığıyla bir çağrı yayınladı.

Platform yarın herkesi saat 10.30’da Cennet Koyu’na davet etti.

Artan tepkiler üzerine açıklama yapan Cengiz İnşaat, söz konusu ‘parselde’ ağaç kesimi yapmayacaklarını öne sürmüş; ayrıca 50 bin ağaç dikileceğini duyurmuştu.

Ne olmuştu?

Cengiz İnşaat’ın, daha önce de girişimlerde bulunduğu Bodrum Cennet Koyu’nda otel ve villa inşa etmek için dünyaca ünlü lüks marka Bulgari ile anlaştığı iddia ediliyor. Cengiz Holding bünyesindeki şirket, kamu arazisini 2012 yılında satın almış; Danıştay, arazinin özelleştirme kararını iki kez iptal etmişti.

Cengiz Holding, Cennet Koyu’ndan vazgeçmiyor: Otel ve villa projesi için anlaştı

Araziyi satın almak için Ziraat Bankası’ndan çekilen 277 milyon TL krediye usulsüz krediye dair suç duyurusu başlatılmış, fakat takipsizlikle sonuçlanmıştı. Geçen yıl Haziran ayında, projenin diğer ortağı Fettah Tamince’nin şirketi Bodrum bir Turizm Yatırım A.Ş, ayrılmış, şirket Eylül 2021’de Cengiz İnşaat ile birleşti.

Cennet Koyu, Üçüncü Derece Arkeolojik Sit Alanı ve koruma alanı içerisinde bulunuyor. Bölge ayrıca Akdeniz foku, çizgili yunus ve deniz kaplumbağalarının da yaşam alanı.

Şirket Ocak 2021 yılında Cennet Koyu’nda dört adet mendirek yapısıyla iki adet plaj yapmak için ÇED başvurusunda bulunmuş, çevre aktivistleri inşaatın yapılmaması için imza kampanyası başlatmıştı.

Cennet Koyu’nda yapılacak projeye karşı imza kampanyası başlatıldı

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.