Spor

Cem Gezinci Galatasaray’da

0

Galatasaray Tekerlekli  Sandalye Basketbol Takımı, Beşiktaş RMK Marine takımından  Cem Gezinci’yi kadrosuna kattı.

2012 – 2013 sezonunda Kıtalararası, Avrupa ve Lig şampiyonluğu yaşayıp yarıştığı tüm organizasyonlarda yenilgisiz olarak kupalara uzanan Galatasaray, 2011 yılında Beşiktaş RMK Marine forması altında Andre Vergauwen Kupası’da en değerli oyuncu seçilen sporcu seçilen Gezinci’nin de katılımı ile daha da güçlendi.

Bu yaz Frankfurt’ta düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Takımımıza ikinciliği getiren isimlerin başında gelen Cem Gezinci 16,1 sayı, 8,0 ribaund, 1,6 asist ortalamaları yakalamıştı. Gezinci (1985), 1998 senesinde Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün alt yapısında basketbol oynamaya başlamış geçirdiği ağır sakatlıkların ardından basketbola veda etmek zorunda kalmıştı.

Cem Gezinci, halen Galatasaray ve Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol takımlarının antrenörlüğünü yürüten  Sedat İncesu’nun da yardımları ile tekerlekli sandalye basketboluna başlad ve 2007 yılında Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nda aktif sporculuk hayatına geri döndü. Marmara Üniversitesi Spor Akademisi’nden mezun olan  Cem Gezinci halen Bahçeşehir Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini sürdürüyor.

(Yeşil Gazete)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.