Spor

22 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Şampiyonu Büyük Britanya

0

İspanya, Zaragosa’da oynanan final maçında rakibi Almanya’yı 51 – 40 maplup eden Büyük Britanya, 22 yaş altı Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbolu Avrupa Şampiyonası’nı zirvede tamamladı.

29 tekerlekli sandalye basketbolu...

Şampiyon Büyük Britanyalı gençler İsrail karşısında

Maça savunma güvenliğini önde tutarak başlayan Büyük Britanyalı sporcular ilk çeyreği 16 – 4, ikinci çeyrekte Almanya’nın kendilerini yakalama çabasına rağmen ilk devreyi 31 – 11 önde tamamladı.

Almanya’nın momentumu yakaladığı tek devre ise 8-0’lık bir avantaj yakaladığı son çeyrek oldu. Almanya’nın son nefesteki bu çabası yeterli olamadı ve George Bates’in 16 sayılık performansının da etkisi ile Büyük Britanya 10 yıl sonra bir kez daha 22 yaş altı Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbolu’nda Avrupa’nın en iyisi ünvanını kazandı.

Türkiye şampiyonayı 4. sırada tamamladı

Bronz madalya mücadelesinde İtalya karşısına çıkan Türkiyeli basketbolcular ise turnuvanın en çekişmeli maçını çıkardılar İtalyan rakipleri ile birlikte. 10 defa üstünlüğün el değiştirdiği maçta ilk devre 26-26 eşitlikle geçildi. İkinci devresi de büyük mücadeleye sahne olan maçı tek sayı farkla 52 – 51 İtalya kazandı ve bronz madalyanın sahibi oldu.

İtalyan skorer Filippo Carossino attığı 20 sayı ile madalyayı ülkesine getiren isim oldu.

(Yeşil Gazete, Paralympic.org)

 

 

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.