ManşetTürkiye

Canan Kaftancıoğlu’ndan Süleyman Soylu’nun açıklamasına yanıt: Yalancı

0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün katıldığı televizyon programında “İstanbul CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu‘nun tehdit altında olmasına rağmen neden koruma verilmedi?” sorusuna “tehdit yoktu” şeklinde yanıt verdi.

Soylu’nun bu iddiasına sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Kaftancıoğlu, Soylu’ya “yalancı” dedi.

“Kaftancıoğlu’nun korumasını aldım”

İçişleri Bakanı Soylu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na neden koruma verilmediğine dair soruya şöyle cevap verdi:

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun korumalarını aldım. Tehdit yoktu. Sizin tehdidiniz yok. Herhangi bir rapor yok, korumanız olması gerekir mi? Hayır. Sonra ne oldu? Mesela Kaftancıoğlu’na tehdit nereden gelebilir? Bunu takip eden, hedef gösterildiği zaman konuya müdahale eden devletin kurumları var. Kaftancıoğlu’nun korumasını aldım, 15 gün sonra Kaftancıoğlu DHKP/C tehdit etti. Niye tehdit etsin? Bir sektör oluşmuş. 2017’de Özgür Taşdemir. Bütün sistematiği, iki yerde kumarhanesi var. Bu kumarhaneler sebebiyle, DHKP/C baskını sebebiyle, bu tehdidi yenilediler. DHKP/C’nin kurgu tehdidi üzerine bir tehdit daha yenilediler. Ben bunu 2018’in ortalarında öğrendim. Sedat Peker’in polis koruması olduğunu öğrendim. Canan Kaftancıoğlu’nun da koruması olduğunu bilmiyorum.”

Suç örgütü lideri Sedat Peker‘e ise polis koruması verilmişti. Soylu, programda Peker’e verilen korumadan 2018 yılında haberi olduğunu ileri sürdü.

‘Ne diye özel koruma statüsüne alındım?’

İçişleri Bakanı’nın bu açıklamasına Canan Kaftancıoğlu, şöyle yanıt verdi:

Yalancı! Madem tehdit yoktu (kendisinden daha büyük tehdit yok bu arada) öncesinde ne diye yakın ardından özel koruma statüsüne alınmışım? Sonrasında ise cevap hakkımı kullandırırlarsa yayında söyleyeceğim. Suç örgütleri ile tuttuğu işler ortalığa dökülen devletin utanç vesikası içinde bulunduğu kirliliği başkalarına yapıştırmaya çalışmakta.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.