TürkiyeManşet

Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlatıldı

0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul il Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun‘un evinin fotoğraflanmasına ilişkin CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş hakkında ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlamasıyla açılan soruşturmaya dahil edildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmada Kaftancıoğlu’na “suçluyu övme ve suça azmettirme” suçlaması yöneltildi. Kaftancıoğlu, Twitter hesabı üzerinden Özçağdaş hakkında Sabah Gazetesi’nin yaptığı “CHP’den yeni provokasyon” başlıklı habere tepki göstermişti.

İl başkanı yaptığı paylaşımda “Ahlaksızlığınız ve yalanlarınızda boğulacaksınız çok yakında… CHP ilçe başkanı görevini yaparak ve partisinin talimatıyla inşaatın yasak olduğu arsayı kontrol etmek için gitmiştir yine gidecektir. Saklayacak bir şeyleri olanlar panik yaparlar” demişti.

Kaçak inşaat

Söz konusu olay, Fahrettin Altun’un evinin arkasında bulunan Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ndeki Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait araziye duvar, çardak gibi düzenlemeler yapmasıyla başladı. Mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine izinsiz inşaat belediye ekiplerince yıkıldı.

Kaftancıoğlu, yakalandığı gün arazinin 10 yıllığına aylık 258 liradan kiralandığını öne sürdü.  İBB’nin yıkım haberlerinde Fahrettin Altun’un evinin adresinin ve resminin kullanıldığı gerekçesiyle yapılan haberler hakkında soruşturma başlatıldı.

Özçağdaş: Sadece boş araziyi çektim

Son olarak, Üsküdar İlçe Başkanı’nın araziye gidip fotoğraf çekmesi ve orada bulunan polislerin uyarısı üzerine devam etmesi gibi suçlamalarla hakkında soruşturma başlatıldı. Özçağdaş yaptığı açıklamada, yalnızca boş bir arazinin resmini çektiğini, olay yerindeki polislerle de selamlaştığını ve iddia edildiği gibi bir kaçma olayının yaşanmadığını söyledi.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.