KadınManşetTürkiye

Canan Güllü’ye ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan ödül

0

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü‘ne bu sene layık görülen isimlerden biri Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü oldu.

Jill Biden‘ın da katıldığı sanal ortamda düzenlenen ödül töreninde Güllü’yle birlikte dünyanın dört bir yanında cinsiyet eşitliği için mücadele eden 14 kadına ödülleri verildi.

Ödüle laik görülen diğer kişiler ise Belarus, Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun, Guatemala, İran, Myanmar, Nepal, Somali, İspanya, Sri Lanka, Venezuela ve Kolombiya’dan kadınlar oldu.

Düzenlenen törende Afganistan’da öldürülen yedi Afganistanlı kadın lider ve aktivist de onur ödülüyle anıldı.

Güllü’nün çalışmalarına vurgu yapıldı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, törende yaptığı konuşmada TKDF Başkanı Güllü’nün geçtiğimiz yıl İstanbul Sözleşmesi‘nin uygulanması ve kadına yönelik şiddetle mücadele için gösterdiği çabaya dikkat çekti.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü’yle ilgili yapılan açıklamada, Canan Güllü’nün 31 yıllık aktivistlik geçmişine ve dernekçi kimliğine vurgu yapıldı. Ayrıca, Güllü’nün 186 şubeye ve 52 bin 500 üyeye de liderlik ettiği kaydedildi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.