EğitimManşetTürkiye

Can Candan’ın görevine geri dönmesi için imza kampanyası

0

Boğaziçi Üniversitesi‘nin o dönemki rektör vekili şu anki atanmış rektörü Naci İnci‘nin imzasıyla görevinden alınan Akademisyen Can Candan‘ın işe geri dönebilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

“Can Candan işe iade edilsin” başlığı taşıyan kampanyada öğrencilerin ve öğretim üyelerinin sekiz ayı aşkın bir süredir üniversitelerin demokratik ve özerkliğine sekte vuracak hamlelere karşı direndiği hatırlatıldı.

‘Akademik gerekçelerden uzak’

Kayyım olarak atandığı rektörlük pozisyonunda altı ay kalabilen Melih Bulu’nun yerine vekaleten Naci İnci’nin atandığı belirtilen açıklamada “Naci İnci, göreve ‘atanmasının’ hemen ertesi günü sekiz yıldır Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümünde yarı zamanlı öğretim görevliliği yapan Feyzi Erçin hocanın, önce yaz okulunda sonra da Boğaziçi’nde ders vermesini engelledi. Hemen ardından da 14 senedir aynı bölümde tam zamanlı öğretim görevlisi olan hocamız Can Candan’ın ‘işine son verildiğini,’ akademik gerekçelerden uzak, iftiralara dayanan ve Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenlerinin de altını çizdiği üzere ‘hukuki açıdan sorunlu’ bir yazı ile kendisine iletti” denildi.

‘İftiradan öteye geçemez’

Açıklamada Can Candan’a ilişkin “Başından itibaren direnişin ve akademisyen nöbetlerinin görsel-işitsel kaydını ve arşivini yapan, ve bu sürece dair kayyımlığın, kamuoyunun görmesini istemediği pek çok anı bizlerle paylaşan hocamız, çok değerli akademisyen ve belgesel sinemacı Can Candan zamanında öğrencisi olmuş bizlerin gurur kaynağıdır” ifadeleri kullanıldı.

“Kendisini tanıyan, açtığı dersleri alan ve ondan hayata ve bilime dair çok fazla şey öğrenmiş ve öğrenmeye devam eden (hayat boyu) öğrencileri ve meslektaşları olarak, her zaman olduğu gibi yanında olmaktan onur duyuyoruz” denilen açıklamada kendisine iletilen kararda “kişileri aşağılama ve küçük düşürme amacı güden ve kişilik haklarına saldırı niteliğinde paylaşımlarla amirlerine ve Üniversitemiz yöneticilerine hakarette bulunma” iddiasının aleni bir iftiradan öteye geçemeyeceği vurgulandı.

‘Hedef gösterilmesini kabul etmiyoruz’

Açıklamada “Kayyım yandaşlarının gözünde karalamak için Can Candan hocamızın hedef gösterilmesini kabul etmemiz mümkün değildir” ifadeleri kullanıldı.

Can Candan’a desteğin sürdürüleceği belirtilen açıklamada “Kendisinin de belirttiği gibi, kayyım vekili imzasıyla iletilen kararı kabul etmiyoruz; tüm üniversite bileşenlerinin direnişine desteğimizi sürdürüyoruz” denildi.

Açıklama “Bir an evvel bu haksızlığa son verilmesini ve hocamızın işine iadesini talep ediyoruz çağrısıyla son buldu.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.