Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Çalışma izin belgelerinin geçerlilik süresi yeniden uzatıldı

0

İçişleri Bakanlığı tarafından çalışma alanları muafiyet kapsamında olanların sokağa çıkma yasağında dışarıya çıkabilmek için şirket tarafından manuel  olarak doldurulan Çalışma İzni Görev Belgesi Formu‘nun geçerlilik süresi 12 Mayıs saat 00.00’a kadar uzatıldı.

Bakanlık ilk etapta daha önce manuel olarak hazırlanan bu formların e-devlet üzerinden doldurulması gerektiğini söylemiş ancak sistemde yaşanan arızalar nedeniyle süreyi 7 Mayıs tarihine uzatmıştı.

‘Erişim hatası devam ediyor’

Yayınlanan genelgede Nace kodu eşleşme hatası, muafiyet kapsamındaki bir işyerinde görev yapmasına rağmen alt işvereninin muafiyet kapsamında olmaması nedeniyle çalışma izni görev belgesi alamayanlar ile erişim hatası gibi geçici durumlar göz önünde bulundurularak  sürenin yeniden uzatıldığı belirtildi.

9,5 milyon kişi başvurdu

Açıklamada tam kapanma döneminde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması için sokağa çıkma kısıtlaması muafiyeti getirilen işkolları ve görevlileri tespit edilerek duyurulduğu bildirildi.

Genelgede, tam kapanma sürecinde muafiyet tanınan sektör çalışanlarına yönelik e-başvuru sistemi üzerinden bugün itibariyle 9.5 milyona yakın başvuru neticelendirildiği ve muafiyet nedeni, güzergahı ve zamanı ile kısıtlı olacak şekilde çalışma izni görev belgesi düzenlendiği belirtildi.

İzin belgesi nasıl alınabiliyor?

Muafiyet kapsamında bulunanlara yönelik iki ayrı izin sistemi var. Esas olarak e-başvuru sistemi üzerinden başvurunun yapılması gerekiyor.

İkinci sistem ise çalışma izni görev belgesi formunun işveren ve çalışan tarafından manuel düzenlenerek ve imza atılmasıyla oluşturuluyor. Ancak bu yöntem ancak 12 Mayıs gününe kadar geçerli olacak. Devamında başvuruların internet üzerinden yapılması gerekecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.