Çalışma izin belgelerinin geçerlilik süresi yeniden uzatıldı

Bakanlık ilk etapta şirketler tarafından manuel hazırlanan bu formların internet üzerinden doldurulması gerektiğini söylemiş, sistem hata verince süre 7 Mayıs'a uzatılmıştı. Hatalar giderilemeyince yeni tarih 12 Mayıs olarak belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından çalışma alanları muafiyet kapsamında olanların sokağa çıkma yasağında dışarıya çıkabilmek için şirket tarafından manuel  olarak doldurulan Çalışma İzni Görev Belgesi Formu‘nun geçerlilik süresi 12 Mayıs saat 00.00’a kadar uzatıldı.

Bakanlık ilk etapta daha önce manuel olarak hazırlanan bu formların e-devlet üzerinden doldurulması gerektiğini söylemiş ancak sistemde yaşanan arızalar nedeniyle süreyi 7 Mayıs tarihine uzatmıştı.

‘Erişim hatası devam ediyor’

Yayınlanan genelgede Nace kodu eşleşme hatası, muafiyet kapsamındaki bir işyerinde görev yapmasına rağmen alt işvereninin muafiyet kapsamında olmaması nedeniyle çalışma izni görev belgesi alamayanlar ile erişim hatası gibi geçici durumlar göz önünde bulundurularak  sürenin yeniden uzatıldığı belirtildi.

9,5 milyon kişi başvurdu

Açıklamada tam kapanma döneminde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması için sokağa çıkma kısıtlaması muafiyeti getirilen işkolları ve görevlileri tespit edilerek duyurulduğu bildirildi.

Genelgede, tam kapanma sürecinde muafiyet tanınan sektör çalışanlarına yönelik e-başvuru sistemi üzerinden bugün itibariyle 9.5 milyona yakın başvuru neticelendirildiği ve muafiyet nedeni, güzergahı ve zamanı ile kısıtlı olacak şekilde çalışma izni görev belgesi düzenlendiği belirtildi.

İzin belgesi nasıl alınabiliyor?

Muafiyet kapsamında bulunanlara yönelik iki ayrı izin sistemi var. Esas olarak e-başvuru sistemi üzerinden başvurunun yapılması gerekiyor.

İkinci sistem ise çalışma izni görev belgesi formunun işveren ve çalışan tarafından manuel düzenlenerek ve imza atılmasıyla oluşturuluyor. Ancak bu yöntem ancak 12 Mayıs gününe kadar geçerli olacak. Devamında başvuruların internet üzerinden yapılması gerekecek.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

[COP29] Türkiye’nin iklim politikaları performansı bu yıl da ‘düşük’

Bu yılki İklim Değişikliği Performans Endeksi'nde 53'üncü sırada yer alan Türkiye’de yenilenebilir enerji kapasitesi artarken, bunun fosil yakıtları ikame etmediği vurgulanıyor.

[COP29] 25 ülke ve AB’den ‘Yeni kömüre hayır’ eylem çağrısı

Avustralya'nın 'eylem çağrısı'na ilk yanıt veren ülke olmasının ardından OECD ülkeleri içerisinde yeni kömür santrali inşa eden sadece Türkiye ve Japonya kaldı.

Alaplı’daki doğal gölün bitmeyen çilesi: Şimdi de hafriyat ve moloz yığılıyor

Eski taş ocaklarının çukurunda kendiliğinden oluşan ve içinde yaşayan balıklarıyla canlı bir göl haline gelen Alaplı Gölü'nü yok etme girişimlerine bir yenisi eklendi.

Karacasöğüt’te 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’na marina için ÇED gerekli değilmiş

Marmaris'te 1. Derece Arkeolojik Sit alanına yat iskelesi ve turizm tesisi projesine valiliğin verdiği 'ÇED gerekli değil' kararı İdare Mahkemesi'nce de uygun bulundu.

[COP29] Petrol zengini Suudi Arabistan müzakereleri sabote ediyor

Suudi Arabistan delegeleri, Bakü'deki iklim zirvesinde fosil yakıtlardan uzaklaşma, adaptasyon, iklim taahhütleri gibi kritik konulardaki müzakereleri her fırsatta engelliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR