ManşetTürkiye

Çağlayan’da adalet: İslamcıya serbest, solcuya yasak!

0

İstanbul Başsavcılığı, Çağlayan’daki Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapılmasını yasaklamıştı.Polis, geçen hafta bir gruba biber gazı sıkmıştı. Dün, Mavi Marmara davası için adliye gelenler ise sloganlarını özgürce attı, basın açıklaması yaparken polis ortalıklarda görünmedi.

İsrail’in Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıda 9 Türk ölmüştü. Olayda sorumluluğu bulunan İsrailli yetkililer için dava açılmıştı. Dün bu davaya Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda devam edildi. İstanbul Başsavcılığı, 2 hafta önce Çağlayan’daki Adalet Sarayı önünde basın açıklaması ve eylem yapılmasını yasaklamıştı.Dünkü duruşma öncesi Adalet Sarayı önünde toplanan İslamcı gruplar ve sivil toplum örgütleri Filistin bayrakları açtı.

‘İsrail Yargılanıyor’ yazılı balonların uçurulduğu ve ‘Ne özür ne tazminat siyonist çeteyle bütün ilişkiler kesilsin’ yazılı pankartın açıldığı eylemde kalabalık grup sık sık İsrail aleyhine slogan attı ve tekbir getirdi. Polisin, yasak olmasına rağmen eylemcilere müdahale etmemesi dikkat çekti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.