2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİHayvan HaklarıManşetVideo

BurHak’tan depremzede hayvanlar yararına dayanışma kermesi

0

Video-haber: Defne SARIÖZ

*

6 Şubat’ta yaşanan ve 10 ili etkileyen deprem insanlar kadar hayvanları da vurdu. Hayatını kaybeden insanların yanında, depremden etkilenen pek çok insan geride hayvanlarını bırakarak bölgeden kaçmak zorunda kaldı, pek çok kişi ise evi ağır hasar aldığı için evine giremiyor.

Sosyal medyada deprem sırasında kaybolan ya da panikle çıktıkları eve daha sonra geri dönemeyen insanların yardım çağrılarına karşılık bölgeye giden pek çok aktivist, paylaşılan adreslere giderek hayvanları kapalı bulundukları evlerden ya da enkazları altından çıkarmak için mücadele veriyor. Ancak kurtarılan hayvanların beslenmesi tedavisi ve nakli için yardıma ihtiyaç var.

2019 yılında hayatını kaybeden yazarımız ve dostumuz Burak Özgüner‘in anısına kurulan BurHak tarafından düzenlenen kermesten elde edilen gelir depremden zarar gören hayvanların ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak.

Bölgedeki hayvan kurtarma faaliyetlerini ve depremzede hayvanların ihtiyaçlarını, 2019’da yaşamını yitiren hayvan hakları aktivisti Burak Özgüner’in annesi Eray Özgüner’le konuştuk.

Bölgede kurtarma ve besleme faaliyetleri yürüten Animal Save (@savemovturkey), WARF (@info_warf), Dodo Aybü (@DodoAybu), Bir pati çetesi (@ProjectPetgang), Hakim (@hakim_komite) ve Doğa’nın Çocukları (@DogannCocuklari) ile koordinasyon halinde çalıştıklarını söyleyen Özgüner, yardımların yığılmasının ve israfının önüne geçilmesi için yardım göndermek isteyenlerin bölgede bulunan, güvendikleri dernek ve kurumlarla irtibat kurduktan sonra harekete geçmelerinin öneminin altını çizdi.

Şiddetsizlik Merkezi‘nin Kuloğlu Mahallesi, Güllabici Sokak, No 16/2, Cihangir, Beyoğlu, İstanbul adresinde pazar günü başlayan kermes bir süre daha ziyaret edilebilir.

You may also like

Comments

Comments are closed.