Yeşeriyorum

Bu sabah Yağmur var İstanbul’da

0

Bugün 9 ekim. Bilmiyorum siz ne zaman okursunuz bu yazıyı?  Dışarıda enfes bir yağmur, insanın melonkoli yaşayabileceği başka hangi zaman vardır bilinmez. Böyle havalar şairin deyimiyle , beni mahvedebilir; sizi bilmem. İnsan herşeyden uzağa kaçmak isteyebilir, tüm geçmişi gömmek isteyebilir, kimbilir. Ama sorumluluklar öyle ağır ki, kimileri bunu düşünse de asla yapamayacağını bilir. Zira ekolojistler için gündem yoğun, şöyle bir kabaca bakalım önümüzde neler var. Bakalım mı :

10.10.10 tarihinde ekolojistleri bekleyen 3 etkinlik var. Biri Allianoi de, Allianoi girişim grubunun çağrısı ile düzenlenen miting. İstanbul’dan bu akşam 21.30 da araçlar kalkıyor. Yarın saat 15.30 da İzmir’den Egeçep bir araç kaldıracak. Allianoi için sözümüz bitmedi diyen herkesle orada görüşmek üzere. Gitmek isteyenler eminim bu harika diyara gitmenin bir yolunu bulacaktır.

10.10.10 tarihinin 2. etkinliği ise, 350 hareketinin tüm dünyada eş zamanlı olarak gerçekleştireceği küresel ısınmaya dikkat çekme eylemi, Türkiye’de Ömer Madra’nın çağrısı ile biraraya gelecek Galatasaray Meydanın buluşup Taksim’e yürüyecekler.

Yarının 3. etkinliği ise. Yine aynı sürece dikkat çekmek için fikir sahibi damakların düzenlediği GDO’suz piknik. Bu da ülkemizde düzenlenecek ilk etkinlik olduğundan önemli.

Yarın dışında son döneme yayılan başka eylemlerde var, onlara da bakacak olursak:

16-17 ekimde Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformunun düzenlediği bir panel ve etkinlikler dizisi var. Türkiye’de yer alan her alandaki sular masaya yatıralacak. Etkinlik konserle son bulacak.

Akkuyu anlaşması yasalaştığı ve Rusyada da yayınlandığı için Kasım ayında Mersin NKP bir dizi etkinliğe hazırlanıyor. Gündem nüklerciler için yoğun.

23 ekimde Türkiye’de yeni bir sol inşa etmek için uzun zamandır kafa yoran soliletişimciler İstanbul’da toplanıyor. Ya tamam, ya devam diyecekler. Aralarında tanınmış ekolojistleri barındıran hareketin eksenlerinden biri de, ekoloji olacak gibi görünüyor.

GDOHP hazırlık toplantılarına devam ediyor. 16-17 ekimde Ankara’da toplanacaklar. Asıl toplantısı ise İstanbul’da gerçekleştirilecek.

5-6 kasımda Türkiye Çevre Platformu Marmara’nın sorunlarını konuşmak için biraraya geliyor İzmitte. Uzun zamandır atıl kalan TURÇEP’in nasıl yolalacağı da merak ettiğimiz bir başka konu.

Çevrecileri uzun ve yorucu yollar bekliyor kesin ama onlar inatla direniyor, bence bu ülkede Don Kişot kıvamında giden, sosyologların incelemesi gereken en ciddi hareket . Yüreğini koyarak çevreciler yola devam ediyor.

Bense vicdanı reddimi açıklamaya karar verdim. Kendimce nedenlerle beklettiğim bu açıklamayı ilk uygun zamanda deklare etmeye hazırım. Bakalım neler olacak.

Yeşil gazetenin yeni yüzüne de, Koray’ın Ankara’ya taşınmasına da mest oldum. Bence çok güzel, çok profesyonel bir web sayfası olmuş. Emeği geçenlerin emeğine sağlık.

Mücadelemizde hepimize kolaylıklar diliyorum. Yeşil gazetenin üyesi olmaktan onur duyuyorum. Yeniden görüşene dek, herkese iyi haftalar.

More in Yeşeriyorum

You may also like

Comments

Comments are closed.