GündemTürkiye

Bozcaada için referandum öneren Bakan Güllüce’ye Belediye Başkanı’ndan yanıt

0

 

hakan can yilmaz

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bozcaada için önerdiği imar planının halkoyuna sunulması konusunda Bakan İdris Güllüce ile hemfikir olduğunu şu sözlerle belirtti: ‘’En baştan beri bu plan hazırlanırken hazırlanan planın içeriğinin halkla, yerel yönetimle ve buradaki sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşılması gerektiğini düşünüyoruz. (…) Daha önce hazırlanan 1/25 binlik plana ve yeni hazırlanan 1/100 binlik plana zaten belediye meclis kararıyla itiraz ettik. Bu itirazlar kendi aramızda ufak bir referandum yaptığımızı gösteriyor. Biz sonuna kadar halkın vereceği kararın arkasında olacağız. Bizler, ‘Bozcaada’da imar yapılmasın’ demiyoruz. Bu imar planının Bozcaada için bir takım tehlikeler içerdiğini fark etik. Biz bu tehlikeli noktalarda revizyon yapılmasını talep ediyoruz. Ben Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu revizyona sıcak bakacağını düşünüyorum.’’

 

 

boz21/100 bin ölçekli planın 1/25 bin ilk ölçekli plana yapılan belediyece yapılan itiraz üzerine açılan dava devam ederken askıya çıkması, 1/25 bin ölçekli bu ilk planın kendiliğinden iptal olmasına neden olmuştu. Bakan Güllüce, geçtiğimiz günlerde yeni planla ilgili yükselen tepkilere referandum önerisiyle karşılık vermişti. Ayrıca Bakan Güllüce insanların 1/100 bin ölçekli planla adanın görünümünün nasıl değişeceğini  anlayabilmelerine cok şaşırmıştı. Oysa hem ana akım medya da hem de yerel basında yer alan bir çok haberde Bozcada’nın %90 ının imara açılacağı açıkca gösterilmekteydi. Hatta hangi çıkar gruplarının İmar planının bu şekilde olusturulmasından nasıl rant sağlayacağı bile tarif edilmişti.

2040 yılına kadar ada nüfusunun bugünkünün yaklaşık 5 katına çıkacağını öngören güncel imar planına Bozcaada Belediye Meclisi CHP, AKP ve DP’li üyeleri oybirliğiyle itiraz etmişti. İtirazı değerlendirmek üzere Bakanlık’ın adaya inceleme yapması için 9 kişilik bir heyet göndermesi bekleniyor.

 

 

      Yeşil Gazete-Pelin Atakan

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.