Ekolojik YaşamManşet

Boğazpınar, 2. Karasu Kültür ve Sanat Festivali’ne hazır

0

HES belası ile mücadelesini yılmaksızın sürdüren Tarsus’un Boğazpınar Köyünü şimdiden 10 – 11 Ağustos tarihlerinde 2. kez düzenlenecek olan Boğazpınar Köyü Karasu Kültür ve Sanat Festivali‘nin heyecanı sarmış durumda.

Cumartesi ve Pazar günlerini kapsayan festival süresince doğal güzellikleri göz kamaştırıcı olan Karasu’dan çadır kamp da kurulacak. Festivali düzenleyen Boğazpınar HES Karşıtı Platform tarafından yapılan açıklamada ellerinde sınırlı sayıda çadır bulunduğundan festivale gelmek isteyenlerin her ihtimale karşı çadırlarını da yanlarında getirmeleri belirtilmiş.

Peki 2. Boğazpınar Köyü Karasu Kültür ve Sanat Festivali’nde bizleri ne bekliyor.

10 Ağustos Cumartesi saat 11:00’de Karasu’ya doğru yapılacak yürüyüş ile festivalin açılışı yapılacak. 17:00’deki resmi açılış törenine kadar ise Karasu’nun dibinde gerçekleşecek piknik esnasında Boğazpınar’daki HES gerçeği, HES karşıtı platformunun mücadelesinin ele alındığı basın açıklamasının yanısıra müzik dinletisi ile festival havası katılımcıları içine alacak.

17:00’de Boğazpınar ve çevre köy muhtlarlarının açılış konuşmasından sonra ise Boğazpınar Köyü Halk Oyunları Ekibi, Boğazpınar Köyü Müzik Grubu,  Kenzin Köyü Tiyatro Topluluğu, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisini izlemek mümkün.

11 Ağustos Pazar günü saat 15:00’de gerçekleşecek panelin konuşmacıları ise Ziraat Mühendisi Ersin GÜL, Sarıkeçililer Derneği Başkanı  Pervin ÇOBAN ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mersin eş sözcüsü Osman Yılmaz.

Panel sonrasında Merhaba Sanat Tiyatrosu’nun tiyatro gösterisini izleyecek olan festival katılımcıları Boğazpınar köylü kadınların Karasu Şiirleri dinletisinin ardından Turhan Alıcı ve Grup Kararsesi konserinin keyfini çıkaracakları.

2. Boğazpınar Köyü Karasu Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili ayrıntı bilgi almak, son dakikan güncellemelerinden haberdar olmak ve festival programı için festivalin facebook sayfası

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.