ManşetEğitimTürkiye

Boğaziçi’nde direnişin 414. günü: Vazgeçmiyoruz

0

Boğaziçi Üniversitesi‘nde Melih Bulu‘nun ardından atanan rektör Naci İnci‘yi protesto eden akademisyenlerin direnişi, 60. haftasına girdi. Akademisyenler bugün nöbette, görevlerine son verilen akademisyenler Can Candan ve Feyzi Erçin‘in fotoğraflarıyla #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz yazan dövizleri taşıdı.

Akademisyenlerin paylaştığı açıklamada, “Naci İnci’nin ilgili kurullarının hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak, şeffaf olmayan bir şekilde Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının yüz yetmiş dokuzuncu günü” dendi.

Fotoğraf: Tolga Sütlü

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“Destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin, rektör vekili iken Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü tam zamanlı öğretim görevlisi Can Candan’ı görevden almasının iki yüz on yedinci, Candan’ın, İnci’nin talimatıyla kampüse alınmayışının yüz otuz dördüncü; Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ın hiçbir gerekçe gösterilmeden dönem ortasında görevden alınmasının doksan sekizinci günü!

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 281. kez rektörlük binasına döndüler.”

Fotoğraf: Tolga Sütlü

İnsan hakları, demokrasi, barış ve dayanışma ödülü direnişçilere

Öte yandan Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) tarafından 2001 yılından beri düzenli olarak verilen “İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü”nü bu yıl Boğaziçi Üniversitesi direnişçileri aldı.

Hafta sonu düzenlenen törende ödül plaketlerini, öğretim üyeleri adına Birkan Yılmaz ve Nazım Çapkın, öğrenciler adına ise Olcay Atikve Babür Atila aldı. Mezunları temsilen de Elvan Özkaya, Aliye Atalay ve İrfan Özdabak’a plaket verildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.