ManşetEğitimTürkiye

Boğaziçi Üniversitesi’nin dışı polis, içi güvenlik ablukasında

0

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanan AKP Milletvekili aday adayı Melih Bulu’ya yönelik protestolar bugün de güvenlik görevlilerinin engelleme çalışmalarına rağmen devam etti.

Güney Kampüs’te yer alan rektörlük binasının önü sabah saatlerinde şeritlerle çevrildi. Dört haftadır sürdürdükleri protestoya devam etmek isteyen öğrencilere güvenlik müdahalede bulundu. Öğrencilerin kurduğu çadır güvenlik tarafından sökülmek istendi.

Arif: Aramızda itişme yaşandı

Yaşananları Yeşil Gazete’ye anlatan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Hüseyin Arif “Bizim normalde çadır kurduğumuz yere şerit koymuşlardı müsaade etmemek için. Sabah önce şeridi çıkardık. Çadırı kurmamıza izin vermeyen güvenlik ile aramızda bir itişme yaşandı” dedi.

Güvenliğin öğrencilerden çadırı daha ileriye taşımalarını ve meydana kurmalarını istediğini belirten Arif, “Israrımız sonucunda güvenlik geri çekildi, biz de çadırımızı her zamanki yerine koyabildik” ifadelerini kullandı.

Güvenliğe anons: Lütfen alanı terk ediniz

Güvenliğin kendilerini alandan dışarıya çıkarmak istemesine tepki gösteren öğrenciler “Sayın güvenlik bu yaptığınız kural ihlalidir. Lütfen alanı terk ediniz” anonsu yaptı.

Öğrenciler sık sık “Kayyum gidecek biz kalacağız” sloganları attı. Boğaziçi Dayanışması tarafından yapılan açıklamada “Bizi okulumuzun emekçileri ile karşı karşıya getiren, kendi okulumuza bizi hapseden Melih Bulu karşımıza çıkmaya cesaret etmiyor. Baskılar, engeller direnişimizi kıramayacak. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Rektörlük binasının önünde herkesi nöbete bekliyoruz” denildi.

Fotoğraf: Boğaziçi Dayanışması

‘Etrafı polis barikatlarıyla çevrili’

Boğaziçi Üniversitesi’nin etrafının ise polis ile çevrili olduğunu anlatan Arif, “Haftalardır okul etrafı polis barikatlarıyla çevrili. Giriş kapısının her iki yanında da yaklaşık 20-30 polis hala beklemeye devam ediyor” dedi.

Okul içerisindeki eylemlerine de zaman zaman müdahale olduğunu belirten Arif, üç gün önce fotoğraflardan oluşan bir sergiyi okulun içerisindeki çeşitli bölgelere yerleştirdiklerini söyledi.

Ancak bu eserlerin ertesi gün ortadan kaybolmaya başladığını söyleyen Arif, “Büyük ihtimalle güvenlik ve sivil polisler tarafından sergideki eserler sökülüp bir çalılığa ya da çöp kutusuna atıldı” dedi.

‘Hala rektör yardımcısı bulamadı’

Öğrencilerin günlük olarak gerçekleştirdikleri protestoların yanı sıra öğretim üyeleri de her gün rektörlük binasına sırtlarını dönerek Melih Bulu’ya tepkilerini dile getiriyor.

Melih Bulu’nun henüz rektör yardımcısı bulamadığını belirten Arif, “Bulu, hocalardan birinin rektör yardımcısı olmasını bekliyor. Ancak hocalar buna karşı çıkıyor. Tüzüğe göre okul dışarısından rektör yardımcısı getirmesi yasak değil ama hiç örneği olmayan bir durum” ifadelerini kullandı.

Ancak belli prosedürleri yerine getirmesinin önünde bir engel olmadığını belirten Hüseyin Arif, “Örneğin daha önceden seçilen bir dekan vardı. Bu karara imza atabildi” dedi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.