EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi Üniversitesi’ne 25 koruma ve güvenlik görevlisi alınacak

0

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Melih Bulu‘yu rektör olarak atamasının ardından protestoların dinmediği Boğaziçi Üniversitesi‘nde sözleşmeli yeni koruma ve güvenlik elemanları alınacak.

14 Temmuz tarihinde yayınlanan ilanda yedisi kadın toplamda 25 koruma ve güvenlik personeli alıncağı duyuruldu. Son başvuru tarihi ise 3 Ağustos.

Melih Bulu’nun ve onun atadığı kişilerin yönetime gelmesinden sonra kampüs içerisinde güvenlik önlemleri her geçen gün daha fazla sıkılaştırılıyor.

Öğrencilere şiddet

Kamera sayıları artırılırken kampüs girişleri ise demir parmaklıklar ile çevrelenmişti. Protestolar sırasında güvenlik görevlilerinin öğrencilere şiddet uygulaması ise büyük bir tepki toplamıştı.

Boğaziçi öğretim üyeleri özel güvenlik görevlilerine yönelik bir açıklama yaparak “Sizler Melih Bulu yönetiminin değil, bir kamu üniversitesinin çalışanlarısınız; göreviniz tüm kampüs sakinlerinin kendilerini rahat ve güvende hissedecekleri özgür bir ortam yaratmaktır. Öğrencilerimize karşı şiddet uygulamaya hakkınız yok! Yetki aşımında bulunuyor, kanunsuz davranıyor ve suç işliyorsunuz. Size bu emredilse bile, davranışlarınızın sonuçlarından yine siz sorumlu tutulacak, bu konuda cezai yaptırımlara siz maruz kalacaksınız. Zira Türk Ceza Hukuku suçun ve cezanın şahsiliği ilkesini temel alır” demişti.

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.