EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi’nde polis ve özel güvenlik el ele: Öğrenciler güvende değil

0
Fotoğraf: Boğaziçi Direnişi

Boğaziçi Üniversitesi‘nde Melih Bulu‘nun rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestoların altıncı ayı geride kalırken öğrencilerin Güney Kampüs‘te başlattığı çadır nöbetine polis ve özel güvenlik müdahale etti.

Öğrencilerin cuma günü başlattıkları çadır nöbetinin ardından Boğaziçi Rektörlüğü kampüse girişlerin 5 Temmuz Pazartesi gününe kadar yasaklandığını duyurdu.

Üniversite kapısına kilit

“Güvenlik ve sağlık riskinin” gerekçe olarak gösterildiği yasak kararına tepki gösteren pek çok akademisyen ve öğrenci okula girmek istedi. Ancak polis barikatlarıyla çevrilen ve kilit vurulan kapılardan girmeleri mümkün olmadı.

Birçok öğretim üyesi girişlerinin yasaklanması üzerine kapıda tutanak tutturdu. Akademisyen Ayfer Bartu Candan 20 senedir çalıştığı üniversiteye alınmadığını belirterek duruma tepki gösterdi.

Özel güvenlikten sert müdahale

Bunun üzerine öğrenciler cumartesi günü saat 19.00 için Güney Kampüs kapısı önünde toplanmak için çağrıda bulundu. Ancak özel güvenlik hem kampüs içerisindeki hem de kampüsün giriş kapısındaki öğrencilere sert bir şekilde müdahale etti.

Yapılan paylaşımlarda öğrenciler kafalarına tekme atılan kişiler olduğunu söyledi. Müdahale kampüs dışında da devam etti. Burada da hem polis hem de özel güvenlik öğrencileri darp etti.

Yaşananların ardından öğrenciler ve öğretim üyeleri hep birlikte sloganlar eşliğinde Kuzey Kampüs’e yürüyüş düzenledi. Şiddet gören ve yaralanan öğrenciler ise darp raporu alabilmek için hastaneye gitti. Ayrıca müdahale sırasında zarar verilen eşyaları için de tutanak tutuldu.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.