TürkiyeEğitimManşet

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eyleme İstanbul Valiliği’nden yasak geldi

0
Fotoğraf: Öğrenci Haber

Boğaziçi Dayanışması‘nın bugün saat 17.00’da üniversitenin Güney Kampüs girişinde yaptığı eylem çağrısının ardından İstanbul Valiliği Beşiktaş ve Sarıyer‘deki eylemleri bir ay boyunca yasakladı.

Valilikten yapılan açıklamada “Beşiktaş ve Sarıyer İlçelerimizin Umumi Hıfzıssıhha Meclisleri tarafından 5 Ocak 2021 tarihinde alınan kararlarla, Covid-19 salgın yayılımının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması için toplantı, miting, yürüyüş, oturma eylemi, forum, açık hava toplantısı, gösteri, basın açıklaması, konser, bildiri dağıtımı ve benzeri faaliyetlerin yapılması bir ay süreyle yasaklanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan eylem çağrısının hatırlatıldığı açıklamada, “Bahsi geçen etkinlik çağrıları hali hazırda devam eden salgınla mücadele önlemlerimizi ihlal ederek kamu sağlığını tehlikeye atacaktır” denildi.

Beş öğrenci gözaltına alınmıştı

Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına yönelik protestolar kapsamında düzenlenen sergide yer alan bir resimde Kabe görseli ve LGBTİ+ bayrakları kullanılması üzerine beş öğrenci gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan öğrenciler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından hedef gösterilmiş ve iki öğrenci hakkında ise ev hapsi kararı, iki öğrenci hakkında ise ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama’ suçlamasıyla tutuklama kararı verilmişti.

Rektör Bulu ise öğrenciler hakkında okul içerisinde soruşturma başlatıldığını ifade ederek “Bir grup kendini bilmez tarafından İslamiyet’in kutsallarına saldırı hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir. Bunun Boğaziçi değerlerinde asla yeri yoktur. Bu şuursuz saldırıdan sorumlu olanlar hakkında kapsamlı soruşturma başlatılmıştır” dedi.

Boğaziçi Dayanışması’ndan eylem çağrısı

Bunun üzerine açıklama yapan Boğaziçi Dayanışması, 1 Şubat Pazartesi günü saat 17.00’da Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs kapısına eylem çağrısında bulundu.

Çağrıda “Üniversite dayanışmalarını, gençlik örgütlerini, kadın örgütlerini, LGBTİ+ örgütlerini ve tüm lubunyaları, siyasi örgütleri, meslek odalarını, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, hocalarımızı, okulun tüm emekçilerini ve mezunlarını hep birlikte omu omuza durmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.