‘Katliam yasası’na karşı açlık grevinde olan milli yüzücünün rekor denemesine Valilik yasağı

Katliam yasası'nın TBMM'den geçmesi üzerine başladığı açlık grevinde dördüncü gününü tamamlayan milli yüzücü Alper Sunaçoğlu'nun, yasayla ilgili farkındalık oluşturma amacıyla Fenerbahçe Sahilinden Sivriada'ya yüzerek rekor kırma başvurusu, İstanbul Valiliği tarafından reddedildi.

Milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, sokakta yaşayan hayvanları toplatma ve öldürmeyi öngören yasaya karşı yapmak istediği 160 kilometrelik solo yüzme ve rekor denemesine İstanbul Valiliği’nin izin vermediğini açıkladı.

Valiliğin kendisine gönderdiği tebligatı sosyal medya hesabından paylaşan Sunaçoğlu, “Yüzmeme engel olabilirler şaşırmadım ama açlık grevime kimse engel olamayacak” dedi.

Valiliğin Sunaçoğlu’na gönderdiği yazıda “Fenerbahçe Sahilinden Sivriada’ya yüzme etkinliği ve sokak hayvanları yasasına farkındalık oluşturmak amacıyla açlık grevi yapmak isteğiniz, Valiliğimize sunulan dilekçeden anlaşılmıştır” deniyor.

Valilik, rekor denemesi ile ilgili gerekli prosedürlerin yerine getirilmediğini, deniz trafiğini engelleyeceği gerekçesiyle rekor denemesinin “uygun görülmediğini” belirtiyor.

Alper Sunaçoğlu, paylaşımında “Dünya milletleri duyana kadar devam. Umarım gücüm nefesim bitmeden sesimi dünyaya duyurabilirim” dedi.

Açlık grevinde dördüncü gün

Alper Sunaçoğlu, katliam tasarı Meclis’te görüşülürken, yasalaşması halinde açlık grevine başlayacağını duyurmuştu. Milli yüzücünün tasarının yasalaşması üzerine başladığı açlık grevi, dördüncü gününde.

Eylemini  “Komisyondakilerin kedi, köpek ya da ‘it’ olarak ifade edilen canlılara bizler ‘evlat’ diyoruz. İnsan evladı için her şeyi yapar. Bu nedenle bu yasa geçti, oldu, bitti denileceğini zannetmiyorum. Üzücü olaylar yaşanacak gibi öngörüyorum.” sözleriyle anlatan Sunaçoğlu, açlık grevden netice alamaması durumunda TBMM’nin önünde “ölüm orucuna” başlayacağını da söylemişti.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şirketlerin toplumsal sorumluluğu

Türk şirketleri kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik uygulamalarında batılı benzerleri kadar başarılı değil. Ancak bu sadece şirketlerden kaynaklanmıyor, 'öngörülemezlik ortamı' ve toplumsal baskının eksikliği de bunda etkili. 

‘Qou vadis-2’: Ülke nüfusu

Geleceği ile ilgili derin kaygılar duymakta olan nüfus kesimlerinin, Türkiye’nin her yerinde giderek artmakta olduğu bir ortamdayız. Ne kent nüfusu kentte kalabilecek uzun erimli bir gelecek görüyor, ne de kır nüfusu kırda kalabilecek bir durum algılıyor.

[Bir şarkının hikayesi] San Francisco/ Scott McKenzie

Scott McKenzie’nin Hippi kültürünü konu alan 'San Francisco (Saçınıza Çiçek Taktığınızdan Emin Olun)' şarkısı, Beatles’ın 'All You Need is Love'ı ile beraber, 'Summer of Love'ın belirleyici şarkılarından biri olarak kabul edilir.

Yandı Çukurova yandı

Türkiye’de tarımın geldiği yer içler acısı. Ülkenin dört bir yanındaki çiftçiler isyan halinde. Diğer taraftan en fazla artış gıda fiyatlarında. Dikkate alınması gereken ciddi bir dengesizlik var.

[Çocuklar için Yeşil Kitaplar] Bir güvercini sevmekle başlayacak her şey

Maalesef sorun yarattığı var sayılanlara karşı empati yoksunu, sadece kendi refahını gözeten adaletsiz çözümler üretmek yalnızca 'Güvercin Kakası' kitabındaki kasaba halkına mahsus değil. Katliam Yasası'nı unutmadınız değil mi?

EN ÇOK OKUNANLAR