Eğitimİfade ÖzgürlüğüManşet

Boğaziçi Üniversitesi’nde direniş yağmura çamura rağmen sürüyor: Kabul etmiyoruz

0
Fotoğraf: Ali Aktaş

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, bugün de atanmış rektör ve üniversite yönetimine karşı 599’uncu kez bir araya geldi. 

Sağanak yağışa karşı şemsiyelerle direnişlerini sürdüren akademisyenler 404’üncü kez rektörlük binasına sırt çevirdi.

Naci İnci kıyımı: 16 akademisyen daha Boğaziçi Üniversitesi’nden uzaklaştırıldı

Fotoğraf: Ali Aktaş

Bugün, Naci İnci’nin Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının 364’üncü, 30 Temmuz günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ı hiçbir gerekçe göstermeden dönem ortasında görevden almasının ise 283’üncü gününe gelindi.

‣Boğaziçi Üniversitesi’nin atanmış rektörü, seçilmiş bölüm başkanını görevden uzaklaştırdı

Fotoğraf: Ali Aktaş

Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Can Candan’ı ikinci kez görevden almasının 41’inci, Candan’ın İnci’nin talimatıyla tekrar kampüse alınmayışının ise 10’uncu günü oldu. 

Boğaziçi’yle ilişkisi ikinci kez kesilen Can Candan’dan iki yeni dava

Fotoğraf: Ali Aktaş

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de 12:15’te #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 404’üncü kez rektörlük binasına döndüler.

Fotoğraf: Ali Aktaş

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Kabul Etmiyoruz”, “Vazgeçmiyoruz” ve “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite” yazan dövizler taşıdılar.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.