EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi Üniversitesi’nde bir öğretim üyesi daha görevden uzaklaştırıldı

0

Boğaziçi Üniversitesi‘nde rektör karşıtı protestolara verdiği destek sebebiyle ders vermesi engellenen akademisyen Feyzi Erçin‘in ardından öğretim üyesi Ecmel Ayral da görevinden uzaklaştırıldı.

Kararın kendisine tebliğ edilmediğini belirten Ayral, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “21 yıldır zevkle, gururla, gönülden hizmet ettiğim Boğaziçi öğrencilerine artık ders veremeyeceğimi öğrendim bu sabah. İçim cız etti” sözleriyle kararı duyurdu.

‘Sebebi meçhul, faili meşhur karar’

Ayral açıklamasının devamında “Maddi karşılığı olmayan bu vazifeyi, memlekete ve gençlere bir borç ödeme imkanı olarak gördüm hep. Emeğimi, bilgimi, tecrübemi, dostlarımı onların hizmetine sunmaya gayret ettim. Binlerce öğrencim oldu, aralarında hala görüştüklerim, birlikte çalıştıklarım çok. Hepsiyle de bir gönül bağımız olduğunu biliyorum. Bu sene tanışmayı beklediğim öğrencilerimle okul bünyesinde karşılaşma imkanımız olmayacak ama buradan da bildiriyorum, aklınıza gelen her şey için bir mesajlık mesafedeyim. Bu sebebi meçhul, faili meşhur karar benim için pek hak etmediğim bir madalya inanın. Keşke iyiden, doğrudan, güzelden bu kadar nefret etmeselerdi. Olsun, yine de güzel günler göreceğiz çocuklar, biliyorum, görüşmek dileğiyle” ifadelerini kullandı.

‘Kabul etmiyoruz’

Ecmel Ayral’ın ders vermesinin rektörlük kararı ile engellenmesine tepki gösteren öğrenciler ve akademisyenler tepkilerini #EcmelHocaYalnızDeğildir etiketi üzerinden gösterdi.

Boğaziçi Dayanışması tarafından yapılan paylaşımda “Ecmel Ayral hocamızın Boğaziçi Üniversitesi’nde ders vermesi kayyum tarafından engellendi. Kabul etmeyen ve vazgeçmeyen tüm bileşenleri kayyumlara karşı direnişi bir adım öteye götürmeye çağırıyoruz!” denildi.

Akademisyenlere grev çağrısı

Boğaziçi’nin Sesi sayfasından yapılan paylaşımda ise akademisyenlere grev çağrısında bulunuldu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Akademisyenlerimize çağrı! Grevin tam sırası! Feyzi Erçin’den sonra 3 hocamızın daha okulla ilişkisi kesildi. Kayyım saldırılarına işten çıkararak, soruşturma açarak devam ediyor. Peki bunlara sırtımızı dönmek dışında cevap vermezsek arkasının gelmeyeceği açık değil midir?

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.