EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi eylemlerine destek veren akademisyen Feyzi Erçin’in ders vermesi engelleniyor

0
Fotoğraf: Ozan Acıdere

Boğaziçi Üniversitesi‘ne Melih Bulu‘nun rektör olarak atanmasına karşı öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından başlatılan protestolara verdiği destek ile bilinen akademisyen Feyzi Erçin‘in ders vermesi rektörlük tarafından engellendi.

Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümünün “Film Çalışmaları Programı” kapsamında, 2013 yılından beri yarı zamanlı olarak FA kodlu Film dersleri vermekte olan Feyzi Erçin’in Yaz Okulu’nda FA 481 (Film Music) dersini vermesi, Rektör Yardımcısı Naci İnci tarafından onaylanmadı.

‘Rektörlük karar veremez’

Öğrenciler ve akademisyenler hiçbir gerekçe olmadan yapılan bu engellemeye sosyal medyada #FeyziHocaYalnızDeğildir etiketi üzerinden tepkilerini gösterdi.

Doç Dr. Zeynep Gambetti “İster tam zamanlı, ister yarı zamanlı veya emekli olsun, Boğaziçi’nde hangi hocanın hangi dersi vereceğine bölüm kurulu karar verir, rektörlük değil! Yetki aşımını #kabuletmiyoruz, akademik program içeriği konusundan bölüm özerkliğinden #vazgeçmiyoruz!” sözlerini dile getirdi.

‘Birlikte olduğumuzu bilmek mutlu ediyor’

Feyzi Erçin tarafından sabah saatlerinde yapılan paylaşımda ise “Dün, 8 yıldır parçası olduğum, beni ve yaşamımı çok değiştiren canım okulumu paylaştığım arkadaşlarımın, hocalarımın ve değerlerimize sahip çıkanların arasında bulunduğum için ne kadar şanslı olduğumu gördüm. Tek tek cevap yazamamak üzüyor, birlikte olduğumuzu bilmek mutlu ediyor” denildi. Açıklamanın devamında şunlar söylendi:

Boğaziçi’ndeki özgürlüğümüze, değerlerimize, güvenli alanımıza sahip çıkmamız ve kazanmamız, arkadaşlarımızı, çimlerimizi, derslerimizi bu kadar gönülden sevmemizle, daha güzel bir dünya için fedakarlık yapmamızla, dirayet ve sabırla mümkün olacak.

‘Aramızdaki vicdani farkın yansıması’

Atanmışın atadığı bir “rektör yardımcısı”nın notlandırmamı adaletsiz bulması şaşırtmıyor: bu kanaati, bölümdeki öğrencisi hapisteyken güney çimlerde “utanmıyor musunuz” sorusuna veremediği cevapla tescillenmiş olan, aramızdaki vicdani değerlerin farkının yansımasıdır.

Sabah bir öğrencimin hatırlattığı şu dizeler herkese cevap olsun: “bir yerlerim sancıdı // sökmedi ama hoyrat kuralları faşizmin // çünkü kalbim aşktan çatlayıp yarılırdı”. Özellikle de okulumuzun güzel öğrencilerine: “Kendini(zi) nazarlardan sakın(ın) ve yıkılma(yın) sakın.”

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.