ManşetEğitimİfade Özgürlüğü

Boğaziçi Üniversitesi’nde bir akademisyenin daha derslerine son verildi

0

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğretim görevlisi Veri Bilimci ve Fizikçi Kaan Öztürk’ün verdiği ders dönem müfredatından çıkarıldı.

Kaan Öztürk derslerinin iptal edildiğini sosyal medya hesabından açıklayarak “Kovulma sırası bana gelmiş” ifadelerini kullandı.

‘Önemli olan, atanmış zorbaların okulun niteliğini düşürmesi’

Beş yıldır Bilgisayar Mühendisliği bölümünde verdiği dersin kendisinden alındığını duyuran Öztürk paylaşımında “Bölüm, gelecek dönem için yine benim adımı vermişti fakülteye. Atanmış Nacigiller ise, ‘ders vermesi uygun görülen yarı zamanlılar’ listesine adımı koymamış. Bölüm açıklama istemiş ama cevap verilmemiş” dedi. Kaan Öztürk şu ifadeleri kullandı:

“Ne hocalar gitti; ben gitmişim gitmemişim çok önemli değil. Önemli olan, atanmış zorbaların bölümlerin iradesini hiçe sayarak, dayatmalarla okulun niteliğini düşürmesi, Boğaziçi’ni Boğaziçi olmaktan çıkarması.”

‘Sadece alkışım kaldı, olsun’

Üniversitenin bir yıldır kalitesizleşmeye karşı mücadele ettiğini belirten Öztürk, “Şimdiye kadar onları hem alkışımla hem de yüklerinin küçücük bir kısmına omuz vererek destekliyordum. Sadece alkışım kaldı, olsun” dedi.

397 günlük Boğaziçi Direnişi süresince her ayın ilk cuma günü öğrenci ve mezunların da katılımıyla Güney Meydanı’nda gerçekleştirilen nöbeti  ise bu kez iktisadi idari bilimler mezunları tuttu.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın atadığı ilk rektör Melih Bulu‘nun görevden alınmasıyla yerine geçen Mehmet Naci İnci, geçen mayıs ayında Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nde ders veren hukukçu ve akademisyen Feyzi Erçin’in yaz okulundaki dersini “uygun bulunmadığı” gerekçesiyle onaylamamış; aynı bölümde on dört yıldır ders veren öğretim görevlisi Can Candan hakkında soruşturma açarak, temmuz ayında görevden almıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.