EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi Üniversitesi için okulun çevresine asılan ‘Özgür Özerk Akademi’ afişleri yırtıldı

0

Boğaziçi İçin Mezunlar Girişimi (BUİM) tarafından 23 Ocak’a kadar kiralanan bilboardlara dün sabah asılan “Özgür ve Özerk Üniversite” temalı afişler, akşam saatlerinde kendilerini “görevli” olarak tanıtan kişiler tarafından yırtıldı.

Boğaziçi direnişinin birinci yılına ithafen okul çevresindeki bilboardlara akademisyenlerin nöbetini resmeden afişler asılarak “Özgür ve özerk üniversite idealimizden ve ilkelerimizden vazgeçmiyoruz” denmişti.

‘Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz’

Boğaziçi İçin Mezunlar Girişimi tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada afişlerin yırtıldığı şöyle duyuruldu:

Bugün billboardlara asılan ve ‘Özgür ve Özerk Üniversite’ talebimizi duyuran afişler kimliği belirsiz kişilerce tahrip ediliyor.

Güçlü direnişimiz karşısında zorbalık ve kaba kuvvet dışında bir tepki gösteremeyenlere mesajımızdır:

Asla #KabulEtmiyoruzVazgecmiyoruz.”

Üniversiteye Rektör olarak Melih Bulu‘nun atanmasıyla birlikte direniş başlamış, direnişe akademisyenler de destek vermişti. Melih Bulu’nun ardından Rektör olarak atanan Naci İnci‘nin göreve gelmesinden sonra da protestolar devam etmişti.

Protestolar sırasında ve sonrasında çok sayıda öğrenci gözaltına alınmış ve aralarında tutuklananlar olmuştu. Protesto eylemleri yapan akademisyenlere de soruşturma açılmıştı. Tutuklu öğrenciler Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen bir süre önce serbest bırakılmıştı.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.