Boğaziçi işgali büyüyor!

Uluslararası kahvehane zinciri Starbucks'ın Boğaziçi Üniversitesi'nde açılan şubesinde başlayan "işgal" eylemleri 3. gününe girerken güçlenerek büyüyor Yaptıkları açıklamalarda ABD'deki "Occupy" (işgal) hareketine de sık sık gönderme yapan hareket, "üniversiteler büyük sermayenin ve uluslararası şirketlerin hizmetine açılarak bir pazar haline geldi, biz öğrencileri umursayan, ne istediğimizi soran yok" diyor.

Uluslararası kahvehane zinciri Starbucks’ın Boğaziçi Üniversitesi’nde açılan şubesinde başlayan “işgal” eylemleri 3. gününe girerken güçlenerek büyüyor

Yaptıkları açıklamalarda ABD’deki “Occupy” (işgal) hareketine de sık sık gönderme yapan hareket, “üniversiteler büyük sermayenin ve uluslararası şirketlerin hizmetine açılarak bir pazar haline geldi, biz öğrencileri umursayan, ne istediğimizi soran yok” diyor.

Yapılan işgal eylemini “şenlik” olarak niteleyen öğrenciler, mekanda ve üniversite kampüsündeki zamanlarını yiyeceklerini ve sohbetlerini paylaşarak, müzik yaparak ve kitap okuyarak geçiriyor.

Starbucks’ı işgal eden gruplar, salı akşamı 19.00’da yaptıkları açıklamayla “Tutuklu Öğrenciler”le dayanışmalarını da açıkladılar. “Burada işgal eyleminde olduğumuz için Taksim’deki eyleme gelemiyoruz, ama gönüllerimiz sizlerle” diyerek şarkılar söyleyen öğrencilerin yaptıkları video çekimlerine şu adresten güncel olarak ulaşılabilir.

Durukan Dudu
Durukan Dudu

Ekoloji editörü, haberci.

Olduğundan yaşlı gösterir (Sakalı var, ondan). Blues’a aşık. İsveç’te Kırsal Kalkınma yüksek lisansının ardından TEMA ve Buğday gibi STK’larda çalıştı, bu süreç içinde Ormanevi Kolektifi’yle kırsala göçtü, bi’ ekoköy kurmaya çabalıyorlar. Çiftçilik, marangozluk ve ekolojik restorasyon denemelerinden kalan boş zamanlarında koordinatörlük, eğitmenlik, proje yönetimi falan yapıyor. Yaşlanıp emekli olunca bir şehre yerleşmeyi düşünüyor. Mektep, 136.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul’dan Van’a kadar kıyılara eşit ve ücretsiz erişim için eşzamanlı eylemler yapıldı

Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı'nın çağrısıyla, Adalar'dan Van'a kadar ülkenin dört bir noktasında bir araya gelen yurttaşlar, kıyılara ücretsiz ve eşit erişim hakkını, kıyıların korunması gerektiğini dile getirerek hükümete 'Anayasa ve Kıyı Kanunu'nu uygula' diye seslendi.

Kazma Bırak: İklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz

Kazma Bırak kampanyası ekibi, Yunanistan'daki yangınlarla ilgili açıklamada bulunarak yangını söndürmenin bir önlem olmadığını, artık bunun için radikal bir çözümün gerektiğini belirtti: 'İklim değişikliğinin etkilerini görmezden gelen, artan orman yangınlarıyla mücadele edebilecek hizmetleri azaltan iktidarlara karşı, iklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz.'

Akdeniz foklarının yaşam alanına inşa edilen kaçak iskele sökülüyor

İzmir’in Karaburun ilçesinin Mordoğan Ayıbalığı Mevkii’nde bulunan kaçak iskele, bir yıldan uzun süren yazışmaların ardından nihayet sökülüyor.

ILGA Avrupa: Türkiye’de LGBTİ+’lar hükümetin yasaklarına karşı direniyor

ILGA-Avrupa'nın Türkiye'deki Onur Ayı etkinliklerine ve yürüyüşlerine ilişkin raporunda, Türkiye'deki hükümetin LGBTİ+'lara yönelik nefret söylemlerine, yaptırımlarına, baskılarına ve bunu politikanın bir parçası haline getirerek kurumsallaştırmasına dikkat çekildi. Raporda LGBTİ+'ların direnmeyi sürdürerek yürüyüşleri gerçekleştirdiğine de vurgu yapıldı.

Malatya Çevre Platformu’ndan Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları forumuna davet

Malatya Çevre Platformu, tüm duyarlı çevre kurumlarını ve aktivistlerini 27-28 Temmuz’da Arguvan Türkü Festivali’nin yapıldığı Nazım Hikmet Meydanı’nda düzenlenen Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları formuna davet etti.

EN ÇOK OKUNANLAR