EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi Dayanışması: Kazanmanın yolu birleşik mücadeleden geçiyor

0

Boğaziçi Dayanışması, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu‘nun ardından Prof. Dr. Mehmet Naci İnci‘nin rektör olarak atanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

“Boğaziçi’ndeki piyonu Melih Bulu’yu 15 Temmuz gecesi geri çeken Tayyip Erdoğan, 20 Ağustos gecesi yeni piyonunu seçti” denilen açıklamada “Naci İnci yeni kayyumdur ve kaderi sabık kayyum Melih Bulu ile aynı olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

‘Mücadele kampüs sınırını aştı’

Sekiz aydır verilen direnişin Boğaziçi Kampüsü sınırlarını aştığına vurgu yapılan açıklamada, “Ülkenin dört bir yanında öğrenciler Boğaziçi Direnişi’nden aldığı cüretle kayyum rektörlere karşı omuz omuza mücadeleyi bir adım öteye taşıdı” denildi.

Açıklamada “Sadece üniversite kampüslerinde değil kent meydanlarında da yankılanan direniş sloganları saray rejimine karşı demokrasi mücadelesi verenlerin, belediyelerine kayyum atanan Kürt halkının, açlığa mahkum edilen işçilerin, kadınların LGBTI+ ların mücadelesi ile buluştu” ifadelerine yer verildi.

‘Kazanmanın yolu birleşik mücadeleden geçiyor’

“Bu mücadelemizde ‘kazanan’ olmanın yolu kayyum siyasetine karşı birleşik mücadeleyi örmekten, siyasi iktidarın anti-demokratik politikalarının diğer mağdurlarıyla bir araya gelmekten, hedefe Tayyip Erdoğan’I koymaktan geçiyor” denilen açıklamanın devamı şöyle:

“Yeni kayyumun atanması ile bu stratejinin başarısız olduğu bir kez daha ortaya çıkmış ve tavizsiz mücadeleden başka bir yol olmadığı net bir şekilde görülmüştür. Kayyum Naci İnci’ye ve arkasındaki saray rejimine karşı direnişimizin bundan sonraki evresinde bu hatanın tekrarlanmaması için üniversitenin bütün bileşenlerinin birlikte mücadele vermesinin zorunluluğunu hatırlatıyor ve birleşik mücadeleyi zafere gidecek tek yol olarak görüyoruz.”

Öğrenci Meclisleri kurulacak

Bu doğrultuda üniversitede atılacak ilk adımın öğrenci meclisleri kurmak olduğu belirtilen açıklamada “Öğrenciler olarak üniversitede öz yönetimi tesis etmek, kayyumların karşısına örgütlü bir biçimde dikilebilmek mecburiyetindeyiz. Kayyuma karşı direnişin yolu iktidarla uzlaşmak veya pasif eylemliliklerle ortaya çıkıp mücadeleyi sönümlendirmek değildir, irademizi yok sayan her kim olursa olsun karşısında duracağımızı bir kez daha tekrarlıyoruz” bilgileri paylaşıldı.

Açıklamada “Üniversite yönetiminde söz sahibi olmak amacıyla kurulacak öğrenci meclisi, irademizi tanımayanlara karşı sesimizi yükseltmenin en etkili araçlarından biridir. Bu nedenle, Boğaziçi Dayanışması olarak, kayyum siyasetinin başındaki Tayyip Erdoğan’a ve kurduğu saray rejimine karşı mücadelemizi bir adım daha ileri taşıyoruz ” denildi.

Talepler

Boğaziçi Dayanışması, yaptığı yazılı açıklamada şu talepleri dile getirdi: 

  • Boğaziçi’nde ve diğer üniversitelerde bileşenler seçimi yapılacak.
  • BULGBTİ+ kulübü tekrar açılacak.
  • CİTÖK yeniden işler hale gelecek.
  • Hocalarımız Can Candan ve Feyzi Erçin derslerini vermeye devam edecek.
  • YÖK kapatılacak, kayyumlar gidecek biz kalacağız!

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.