GündemYerel

Bodrumlular Kenan Evren’e karşı

0

Yalıkavak’ta aralarında Yeşiller Partisi kurucularından Bilge Contepe’nin de bulunduğu Bodrum Demokratik Düşünce Platformuna üye bir grup, ”Kenan Evren Caddesi” isminin ”Aratepe Demokrasi Caddesi” olarak değiştirilmesi için topladıkları dilekçeleri Yalıkavak Belediye Başkanlığına verdi.

”Kenan Evren Caddesi”nin isminin değiştirilmesi için Yalıkavak pazarında stant açarak topladıkları yaklaşık 450 dilekçeyi Yalıkavak Belediyesi Başkan Vekili Nevcihan Özcan’a teslim etti.

Şehbal Şenyurt, grup adına gazetecilere yaptığı açıklamada, platform olarak daha önce de Kenan Evren hakkında suç duyurusunda bulunduklarını anımsattı.

”Kenan Evren Caddesi” isiminin değiştirilmesi için çalıştıklarını belirten Şenyurt,

Darbeler felsefesinin sorgulanmasını istiyoruz. Böyle kültür merkezi, sokak gibi yerlere bu kişilerin isimlerinin verilmesi darbe felsefesinin ödüllendirilmesidir. Eski isimlerin, toplumun kendi inisiyatifiyle çıkardığı isimlerin, geri kazanılmasını istiyoruz. Bu caddenin isminin ‘Aratepe Demokrasi Caddesi’ olmasını istiyoruz.

dedi.

”ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISINDA GÜNDEME ALACAĞIZ”

Yalıkavak’ta yaşayan platform üyesi Necdet Oğuz ise Yalıkavak’ta darbe yapmış bir generalin isminin bir caddeye verilmesini istemediklerini ifade ederek, ”Etkinliğimiz sabah engellenmek istendi. Karakola davet ettiler, eylemi durdurmamızı istediler. Karakolda yaptığımız görüşmeler sonucunda bazı prosedürleri yerine getirdik ve dilekçe toplamaya devam ettik. Dilekçe toplama kampanyası devam edecek. Sonuca ulaştığımızda da şenlik havasında kutlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Yalıkavak Belediyesi Başkan Vekili Özcan da vatandaşların daha önce de bu tür talepleri olduğunu dile getirdi.

Kendisine iletilen dilekçeleri değerlendireceğini kaydeden Özcan,

Bu kadar dilekçeyi göz ardı edemem, yüzlerce dilekçe geldi. Şubat ayındaki meclis toplantısında konuyu gündemimize alacağız. İnşallah Şubat ayında gider caddeye yeni ismini asarız. Eğer platform üyeleri bir şenlik hazırlarsa onlarla oluruz.

dedi.

(Kent Haber)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.