Doğa MücadelesiManşet

Bodrum’da deniz ve koylardan üç saatte 7,5 ton çöp toplandı

0

Muğla‘nın Bodrum ilçesinde, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 2022’nin ‘Küçük Ölçekli Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiricilik Yılı’ ilan edilmesi vesilesiyle deniz temizliği yapıldı.

Güvercinlik‘teki balıkçı limanından açılan teknelerle belirlenen 11 koyda temizlik yapılırken, dalgıçlar da deniz dibinde çalıştı.

Yaklaşık üç saat süren çalışmada 7,5 tona yakın çöp toplandı.

‣ Kuzeydoğu Akdeniz kıyıları mikroplastik kirliliği nedeniyle yüzmeye elverişli değil
‣ Karadeniz sahilinde 300 metrede 89 kilo çöp: Yüzde 90’ı plastik

Etkinliğe Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Su Timleri, Muğla Kültür Balıkçıları Derneği, Bodrum Su Ürünleri Kooperatifi, Boğaziçi Su Ürünleri Kooperatifi, Güvercinlik Amatör Balıkçılık Tur Tekneleri Kooperatifi ve  bölgedeki oteller ve gönüllüler katıldı.

Dalgıçların topladığı araba lastiği, içki şişesi gibi katı atıklar ve koylardan toplanan çöpler limana yığıldı. Belediye ekipleri, alınan çöpleri katı atık tesisine gönderdi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Bize miras verilen bu dünyayı gelecek kuşaklara bırakabilmek için denizlerimizi kirletmeyelim. Temizleriz ama kirletmemek daha kolay. 5 ile 7,5 ton arasında çöpün çıkarıldığı tahmin ediyoruz” dedi.

‣ ‘Kirlilik, doğurganlığı azaltıyor, penisleri küçültüyor’
‣ Uzay çöpü: İnsanın gezegeni aşan kirliliği

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.